AKTUALIZOVANÉ VIDEO 64 ľudí zomrelo pri požiari v nákupnom centre na Sibíri

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 09:02 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO 64 ľudí zomrelo pri požiari v nákupnom centre na Sibíri

MOSKVA - Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (SK RF) potvrdil, že pri požiari v obchodno-zábavnom centre Zimná višňa v Kemerove na Sibíri zahynulo podľa najnovšej bilancie 64 osôb.

slovakia

left justify in out

Do nemocníc bolo prevezených 12 ľudí. Ďalším osobám bolo poskytnuté ošetrenie na mieste. Pátra sa ešte po 16 nezvestných. Tí by sa podľa predstaviteľov záchranného štábu mohli nachádzať v kinosálach, ktoré sa nachádzali na štvrtom poschodí objektu, ale pri požiari sa prepadli nižšie.

 

Záchranný štáb medzičasom uviedol, že na požiarisku registrujú ešte niekoľko ohnísk tlenia. Samotný požiar bol už zlikvidovaný - jeho hasenie trvalo 17 hodín. Začalo sa s rozoberaním trosiek a pokračuje sa v pátracích prácach.

 

V súvislosti s požiarom boli zadržané a vypočúvané štyri osoby vrátane nájomcu tej časti objektu, kde zrejme požiar vypukol, uviedla hovorkyňa SK RF Svetlana Petrenková. Zadržaný je aj šéf správcovskej spoločnosti, ktorá sa o nákupno-zábavné centrum starala.

 

V nákupnom a zábavnom stredisku sa okrem obchodov nachádzali aj kinosály, reštaurácie, kaviarne, sauna, fitness centrum, bowlingová hala a veľký detský kútik. Predpokladá sa, že oheň vypukol v nedeľu okolo 17.00 h miestneho času práve v tej časti budovy, kde sa nachádza zábavný komplex.

Kemerovo leží 3 000 kilometrov východne od Moskvy. Nákupné centrum otvorili v roku 2013.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona