Tri bronzy pre ČR, Štěpánek už hovoril o Tokiu 2020

NETKY.SK • 15 August 2016, 11:37 • 2 min
Tri bronzy pre ČR, Štěpánek už hovoril o Tokiu 2020

RIO DE JANEIRO - Česko bolo v tenisových súťažiach na OH v Riu de Janeiro bez Tomáša Berdycha, Jiřího Veselého aj Karolíny Plíškovej, napriek tomu si odváža tri bronzové medaily.

slovakia

left justify in out

Získali ich Petra Kvitová vo dvojhre, Barbora Strýcová s Luciou Šafářovou vo štvorhre a Lucie Hradecká po boku Radka Štěpánka v mixe.

"Uvidíme sa o štyri roky v Tokiu!" rozjarene vyhlásil na oslave v Českom dome 37-ročný veterán Štěpánek, citoval ho web iDnes.cz. "Vo chvíli premenenia mečbalu v zápase o tretie miesto som sa cítil na 12 rokov. Obrázky z tých okamihov sú dôkazom, že sny nie sú na to, aby boli s nami, ale na to, aby sa plnili," glosoval dvojnásobný spoludržiteľ Davisovho pohára.

"Je to spolu s tou ´šalátovou misou´ úplne najvyššie v kariére. Keď je tam vlajka a lev, je to pre našu krajinu a všetkých ľudí. Je to najhlbšia a najkrajšia emócia, aká sa dá zažiť," rozplýval sa Štěpánek, ktorý získal svoju prvú olympijskú medailu. Kolegyňa Hradecká už druhú po striebre s Andreou Hlaváčkovou z Londýna 2012 (teraz skončili veľmi smoliarsky štvrté): "Končiť turnaj víťazstvom je pomerne dobré, nie?"

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová v semifinále prehrala s neskoršou senzačnou šampiónkou Mónicou Puigovou z Portorika, po dueli o bronz proti Američanke Madison Keysovej mala dôvod na slzy radosti: "Stále je to pre mňa emotívne. Ospravedlňujem sa, ak budem plakať. Slzy šťastia som na kurte nemala veľmi dlho. Som veľmi rada, že prišli." Niekdajšia dvojka renkingu WTA sa následne odhlásila z turnaja v Cincinnati.

Strýcovej so Šafářovou pomerne pokazilo náladu, že na zisk bronzu museli v derby zdolať "H+H" - Hradeckú so zdravotne indisponovanou Hlaváčkovou, ktorá nastúpila so zlomenou kostičkou pri oku. "Bol to hrozný pocit, nervozita. Boli sme veľmi zviazané," rekapitulovala Šafářová. "Navyše, vedeli sme, že Andrea má zranenie. Ten tlak bol o to väčší," dodala Strýcová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies