Tri brazílske štadióny z tucta stále vzbudzujú obavy

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 10:06 • 2 min
Tri brazílske štadióny z tucta stále vzbudzujú obavy

SAO PAULO - Vo štvrtok sa skončila dvojtýždňová posledná inšpekcia generálneho sekretára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jéroma Valckeho na dvanástich štadiónoch pre majstrovstvá sveta 2014. Vyplynuli z nej obavy o pripravenosť troch dejísk - Porto Alegre, Natalu a Sao Paula.

slovakia

left justify in out

Zvyšných deväť miest obstálo. Francúz opäť pripomenul, že Brazílčania zvádzajú boj s časom. V Natale a Porto Alegre vraj stále zostáva veľa roboty, štadión v Sao Paule žiada FIFA druhý raz otestovať pred otváracím zápasom záverečného turnaja, teda do 12. júna. Všetko však smeruje k tomu, že skúška plnej kapacity Areny Corinthians neprebehne, pretože stavebný úrad stále neskolaudoval nedávno namontované dočasné sedadlá.

 

Valckeho uspokojil stav príprav ostatných štadiónov vrátane Areny da Baixada v Curitibe, ktorej ešte začiatkom roka hrozilo pre meškanie prác vylúčenie z tucta dejísk. Poslednou zastávkou inšpekčnej cesty bol Salvador, kde sa 13. júna bude konať repríza finále majstrovstiev sveta 2010 medzi Španielskom a Holandskom. "Dovtedy musí byť všetko dokonale pripravené. Pracovné nasadenie ma potešilo, zostáva už iba dokončiť zázemie pre fanúšikov, médiá a tímy," povedal Valcke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona