Trhy čakajú ďalší rast zásob benzínu, cena WTI klesla na 3-mesačné minimum

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 21:59 • 2 min
Trhy čakajú ďalší rast zásob benzínu, cena WTI klesla na 3-mesačné minimum

LONDÝN - Ceny ropy dnes klesli, pričom cena americkej WTI zaznamenala pokles na 3-mesačné minimum, keď nálady na trhoch opäť ovplyvnili zmiešané očakávania v oblasti vývoja zásob ropy a ropných produktov. Najmä zásoby benzínu zvyšujú nervozitu na trhoch, keďže napriek súčasnej motoristickej sezóne sú stále vysoké. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Správy o vývoji ropných zásob v USA za minulý týždeň dnes zverejní Americký ropný inštitút (API). Kľúčovú správu uvedie v stredu (27.7.) americké ministerstvo energetiky. Analytici očakávajú, že zásoby ropy klesnú, no v prípade benzínu počítajú s rastom.

 

V reakcii na očakávania trhov cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri klesla do 17.30 h SELČ o 12 centov na 44,60 USD (40,56 eura) za barel (159 litrov). V priebehu dňa klesla až na 42,36 USD/barel, čo bola najnižšia hodnota od 20. apríla.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent so septembrovým kontraktom klesla o 27 centov na 44,45 USD za barel. Počas obchodovania zaznamenala pokles až na 44,14 USD/barel, čo predstavovalo najnižšiu hodnotu od 10. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies