Trhový podiel Ryanair v Nemecku rýchlo rastie

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 13:41 • 2 min
Trhový podiel Ryanair v Nemecku rýchlo rastie

BERLÍN - Najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair získava v Nemecku trhový podiel rýchlejšie, ako sa predpokladalo.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok šéf marketingu spoločnosti Ryanair Kenny Jacobs. V roku 2015 dopravná spoločnosť dosiahla 5-percentný podiel na nemeckom trhu a zároveň očakáva, že jej podiel v tomto roku vzrastie na 8 až 10 %. Jacobs povedal, že podľa šéfa Ryanairu Michaela O'Learyho spoločnosť v priebehu piatich rokov dosiahne v Nemecku 20-percentný trhový podiel. Avšak situácia na trhu sa už v súčasnosti vyvíja lepšie, než prognózovali.


Letecká spoločnosť nevylučuje, že v prípade dobrej zmluvy bude v budúcnosti lietať aj z frankfurtského letiska, odkiaľ doteraz nemohla lietať z technických a finančných dôvodov. "Je to možné," povedal Jacobs a dodal, že spoločnosť nepotrebuje lietať z Frankfurtu alebo Mníchova, aby dosiahla 20-percentný trhový podiel.


Nemecký trh je nedostatočne pokrytý nízko nákladovými dopravcami a Frankfurt s Mníchovom, dve najväčšie nemecké letiská, nakoniec budú musieť zvýšiť množstvo nízkonákladových letov, aby odrážali dopyt, tvrdí Jacobs.


Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies