Trhovisko na bratislavskej Žilinskej ulici bude fungovať ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 10 Január 2017, 16:14 • 2 min
Trhovisko na bratislavskej Žilinskej ulici bude fungovať ďalšie štyri roky

BRATISLAVA - Trh na Žilinskej ulici v bratislavskom Starom Meste bude fungovať aj ďalšie štyri roky.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Zároveň dodal, že spoločnosť Technické služby Starého Mesta a.s. uzavrela nájomnú zmluvu s vlastníkom pozemkov a bude sa starať o prevádzku trhoviska. "Ešte v lete roka 2016 sme rokovali s vlastníkom väčšej časti pozemku na trhovisku Žilinská o prenájme. Stopercentná obchodná spoločnosť mestskej časti Technické služby Starého Mesta a.s. podpísala teda nájomnú zmluvu na pozemok na štyri roky s tým, že sa zmluva bude dať predĺžiť na ďalšie štyri roky za účelom prevádzkovania trhoviska," povedal Števčík. Súčasne Technické služby podpísali aj zmluvu so spoločnosťou, ktorá vlastní pulty a stánky, na prenájom na rovnaké obdobie.

 

Na trhovisku sa nachádza 74 trhových stolov a sedem trhových stánkov. To znamená, že od 1. januára sú Technické služby nájomníkom a majú prenajaté nielen pozemky, ale aj trhové stoly a stánky. "Toto riešenie je však len dočasné, chceme a plánujeme rokovať s vlastníkom pozemkov o stálom riešení trhoviska na Žilinskej ulici," prezradil ďalšie plány s trhoviskom Števčík. Keď má mestská časť záujem o definitívne zachovanie trhoviska, bolo by podľa neho vhodné, aby buď Staré Mesto alebo mesto Bratislava získali vlastnícky vzťah k tomuto pozemku. Za prenájom pozemku budú Technické služby platiť ročne 12-tisíc eur a za prenájom trhových stolov a stánkov 24-tisíc eur.

 

Podľa poslankyne Starého Mesta a šéfky petičného výboru za zachovanie trhoviska na Žilinskej ulici Sone Párnickej je tento trh posledný autentický, ktorý zostal v Starom Meste. "Keby sa trhovisko napríklad pre nejakú výstavbu premiestnilo na iné miesto, obávam sa, že trhovníci by poodchádzali a už nikdy by sa nevrátili," uzavrela Párnická.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona