Trhová kapitalizácia kryptomien dosiahne v roku 2018 hodnotu jeden bilión dolárov

NETKY.SK • 20 Október 2017, 14:27 • 2 min
Trhová kapitalizácia kryptomien dosiahne v roku 2018 hodnotu jeden bilión dolárov

LONDÝN – Väčšina ľudí ešte stále nerozumie tomu, čo je Bitcoin, blockchain alebo ICO. Celkove pojem kryptomeny na to nie je o nič lepšie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mnoho ľudí však fascinujú výnosy kryptomien dosiahnuté v roku 2017 a úspech metódy ICO, do ktorej bolo v tomto roku investovaných viac ako dve miliardy dolárov. Všetci hovoria o prelomovom roku, avšak ten ešte len príde. Už budúci rok budeme svedkami 10- až 20-násobného nárastu objemu investovaných peňazí.

V roku 2018 sa do ICO spoločností investuje 20 až 25 miliárd dolárov a rozhodne to nebude vrchol. Naozaj veľké investície prídu až vtedy, keď do hry vstúpia veľké mená.

 

img

 

Kapitalizácia za jeden bilión

Keď nastane tento ozajstný nárast investícií do kryptomien, ich celková trhová kapitalizácia rýchlo prekoná hranicu 500 miliárd a bude smerovať k jednému biliónu. Pýtate sa, že kde sa vezmú tie investície? Predsa prostredníctvom inštitucionálnych peňazí, ktoré sú už pripravené na investovanie. Len pre informáciu, inštitucionálny investori sú tí naozaj veľký hráči. Sú to rôzne penzijné fondy, spoločné fondy, poisťovne, investičné banky, nadácie, investičné fondy atď. 

Čo sa stane s cenami kryptomien a najmä Bitcoinu? Ich hodnota sa vo veľmi krátkom čase zdvojnásobí alebo dokonca strojnásobí.

 

Stačí pre to vytvoriť ideálne podmienky. Tak ako sa upravili podmienky pre ICO spoločnosti, ktoré podliehajú regulácii a dodržiavaniu určitých pravidiel. Týmto krokom sa otvorili dvere pre inštitucionálnych investorov, čo prinesie obrovské objemy peňazí.

 

img

 

Do hry vstupujú nové faktory

Frakčné rezervné bankovníctvo bude naďalej upadať, keďže kvantitatívne uvoľňovanie peňazí bude viac a viac devalvovať klasické meny a znižovať reálnu kúpyschopnosť. Stále viac a viac ľudí bude nakupovať kryptomeny, keďže budú hľadať bezpečný prístav.

Rusko, Japonsko a ďalšie suverénne národy vydajú vlastné štátne kryptomeny, ktoré sa budú dať vymeniť za Bitcoiny a iné digitálne meny.

Veci sa dejú veľmi rýchlo, pretože všetky aktíva, a najmä akcie spoločností, budú tokenizované. To eliminuje hrozbu Ponziho schém a ICO bude preferovaná metóda získavania kapitálu. Táto zmena môže prísť skôr, než by ste si mohli myslieť, tak buďte pripravení...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies