Trh s kryptomenami zaznamenal výrazné zisky. Litecoin stúpol až o 30%

NETKY.SK • 15 Február 2018, 19:17 • 2 min
Trh s kryptomenami zaznamenal výrazné zisky. Litecoin stúpol až o 30%

Za posledných 24 hodín zaznamenal trh s kryptomenami veľké zisky. Všetky významnejšie kryptomeny ako Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash a Litecoin zaznamenali zisk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bitcoin a Ethereum

 

Bitcoin zaznamenal nárast hodnoty o 11% a približuje sa k hranici 10 000 dolárov. Analytici túto hranicu opisujú ako psychologický prah pre kryptomeny. Portál CCN už v minulosti poznamenal, že trh má tendenciu sledovať vývoj Bitcoinu z hľadiska masívnej volatility. Nebolo tomu inak ani za posledných 24 hodín.

 

Od včerajšieho dňa cena Bitcoinu vzrástla z 8 840 USD na 9 900 USD. Je to nárast o viac ako 1 000 USD cez noc. Denný objem transakcií s Bitcoinom v rámci veľkých búrz zostáva pevný.

 

Odkedy bol zaznamenaný masívny objem nákupu na hranici 8 800 USD, cena Bitcoinu začala postupne narastať. Kľúčové slovo “buy Bitcoin“ začalo byť čoraz viac používané vo vyhľadávacích nástrojoch ako napríklad Google. Od 14. februára kľúčové slovo vzrástlo z 26 bodov na 44 bodov, čo je takmer dvojnásobok.

 

Ether, natívna mena siete Ethereum viac-menej sledovala krátkodobý cenový trend Bitcoinu. Vzhľadom na to, že cena Bitcoinu prekročila hranicu 9 800 USD, Ether prekročil hodnotu 950 USD. Hranica 1 000 USD je tiež psychologickým prahom pre Ether. Vzhľadom k tomu, že Ethereum dosiahol maximálnu hranicu 1400 USD, tak sa dá predpokladať, že v najbližších dňoch prekoná hodnotu 1000 USD.

 

Na základe denných objemov transakcií kryptomien Bitcoin a Ethereum je možné, že Bitcoin dosiahne hodnotu 10 000 USD v priebehu nasledujúcich 24 hodín. Veľká korekcia je v tejto fáze nepravdepodobná, pokiaľ by neprišlo k masívnemu predaju 16. februára počas Čínskeho nového roka. V minulosti na trhu počas tohto obdobia došlo k menším korekciám, ale je nepravdepodobné, že by Čínsky nový rok do veľkej miery ovplyvnil trh.

 

Litecoin vzrástol o 30%

 

Kryptomena Litecoin bola štvrtou najvýkonnejšou menou na trhu. Po zaznamenaní nárastu o 30% predstihol kryptomenu Cardano a stal sa tak piatou najväčšou kryptomenou na trhu po prvýkrát od začiatku januára.

 

Niektoré správy naznačujú, že hodnota Litecoinu vzrástla v dôsledku nadchádzajúceho hard forku. Litecoin Cash, ktorý bol kritizovaný komunitou, dostane každý držiteľ Litecoinu pred blokom 1 371 111.

 

Zatiaľ čo hard fork môže nabádať používateľov k nákupu Litecoinu aby získali Litecoin Cash, mnohé ďalšie faktory prispeli k nedávnemu nárastu hodnoty tejto kryptomeny. Napríklad tvorca Litecoinu Charlie Lee poznamenal, že zavedenie “Coinbase Commerce“ umožní obchodníkom prijať Litecoin popri iných hlavných kryptomenách ako Bitcoin.

 

Nastávajúci hard fork bol podporený na nedávnom zhromaždení spoločnosti Litecoin. V súvislosti s touto udalosťou sa ráta s krátkodobým aj strednodobým rastom spoločnosti Litecoin, prostredníctvom obchodnej spoločnosti Coinbase Commerce (prijatie obchodníkov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies