Trh s kryptomenami sa stabilizoval na úrovni 350 miliárd USD. Bitcoin je na úrovni okolo 9 000 USD

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 10:38 • 2 min
Trh s kryptomenami sa stabilizoval na úrovni 350 miliárd USD. Bitcoin je na úrovni okolo 9 000 USD

Za posledných 48 hodín sa trh s kryptomenami stabilizoval na úrovni 350 miliárd USD. Dôvodom je, že veľké kryptomeny ako napríklad Bitcoin, nezaznamenali nárast ani pokles ceny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Stabilita

 

V mesiacoch február a marec každá kryptomena na trhu zaznamenáva extrémne vzostupy a poklesy cien. Tieto cenové výkyvy sa pohybovali okolo 20 až 30% v priebehu 24 hodín. Bitcoin napríklad klesol z 14 000 USD na 6 000 USD a potom vzrástol na 11 600 USD.

 

Počas tohto obdobia intenzívnej volatility sa trh s kryptomenami na určitú dobu stabilizoval. Dôsledkom bolo, že žiadne z významnejších kryptomien nezaznamenali významnejšie pohyby v priebehu posledných dvoch dní. Niektoré kryptomeny ako ICON (ICX) a Storm vzrástli o viac ako 40%. Väčšina kryptomien si však svoju hodnotu udržala.

 

Investori tiež začali vyjadrovať určitý optimizmus a nadšenie k trhu po počiatočnom páde. Odborníci z technologického priemyslu a finančného sektora zdieľajú podobný názor. Napríklad generálny riaditeľ spoločnosti Twitter Jack Dorsey sa vyjadril, že kryptomena ako je Bitcoin sa môže stať globálnou rezervnou menou. Tento názor s ním zdieľajú miliardári Tim Draper alebo Alan Howard.

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Twitter Jack Dorsey, ktorý tiež prevádzkuje platobnú aplikáciu, uviedol:

 

„Svet bude mať v konečnom dôsledku jednotnú menu, internet bude mať jednotnú menu. Osobne som presvedčený, že to bude Bitcoin.“

 

Howard, ktorý v minulom roku investoval do Bitcoinu odhalil, že v roku 2018 zvýši svoje tržby v kryptomenách pretože pevne verí, že trh bude počas tohto roka rásť.

 

Miliardár Alan Howard urobil v minulom roku značnú mieru osobných investícií do kryptomien. V súčasnosti plánuje dať viac vlastných peňazí do digitálnych mien a technológie blockchainu, uviedla agentúra Bloomberg.

 

ICON

 

ICON zaznamenal 21. marca nárast o 60% a 22. marca o ďalších 40%. Najväčšia kryptoburza v Južnej Kórei včera zalistovala ICON na podporu svojej kampane. Takmer bezprostredne po zaradení ICON na ich platformu cena ICX začala rásť.

 

Druhá najväčšia kryptoburza v Južnej Kórei je Upbit. Tá tiež zalistovala ICX na svoju platformu. Spoločnosť Upbit je na miestnom trhu obľúbená hlavne medzi profesionálnymi obchodníkmi a neformálnymi investormi.

 

Celkovo je trh s kryptomenami v lepšej pozícii, ako tomu bolo začiatkom tohto mesiaca, čo sa týka celkovej trhovej kapitalizácie, dopytu, objemu obchodov a mediálneho pokrytia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies