Trh s kryptomenami opäť zaznamenal pád

NETKY.SK • 24 Január 2018, 20:56 • 2 min
Trh s kryptomenami opäť zaznamenal pád

MOSKVA - 21. januára trh s kryptomenami zaznamenal ďalšiu drobnú korekciu a ceny kryptomien mierne poklesli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mnoho významnejších kryptomien na trhu kleslo približne o 10%. Ripple a Bitcoin Cash neboli výnimkou a stratili 10%, resp. 8,5% zo svojej hodnoty.

 

Bitcoin a Ethereum klesli približne o viac ako 6%, čo je menej ako väčšina kryptomien na globálnom trhu. Bitcoin a Ethereum majú výrazne väčšiu trhovú hodnotu a taktiež denné objemy obchodov sú v porovnaní s inými kryptomenami omnoho väčšie. Práve tento fakt je dôsledkom toho, že tendencia ich rastu alebo poklesu je menšia ako u iných kryptomien.

 

Od korekcie zo začiatku januára sa trh snažil spamätať a získať svoje predchádzajúce hodnoty. Bitcoin, Bitcoin Cash a Riplle sú v porovnaní s ich maximom približne na hodnote 50% toho, čo dosiahli. To sa ale nedá povedať o kryptomene Ethereum, ktorá sa zotavila najlepšie a jej hodnota teraz predstavuje približne 810 €.

 

Za posledný rok trh s kryptomenami nezaznamenal žiadne výraznejšie korekcie. Ethereum a Ripple v priebehu roka výrazne vzrástli a mnoho ďalších kryptomien za nimi nezaostávalo.

 

V správe z tohto týždňa bolo uvedené, že 1 z 10 bitcoinových transakcií je spracovaná v Indii. Adaptácie kryptomien ako sú Bitcoin alebo Ethereum rýchlo stúpa vo väčších ekonomikách s nejasnými pravidlami.

 

Anatolij Aksakov, predseda výboru pre finančné trhy Štátnej dumy v Rusku uviedol, že v marci očakáva zavedenie predpisov týkajúcich sa regulácie kryptomien.

 

„Očakávam, že prijatie návrhu zákona o kryptomenách bude v marci. Problémom je, že už existuje veľa ľudí, ktorí nadobudli kryptomeny. Musíme dať ľuďom príležitosť pracovať legálne s kryptomenami a chrániť ich ako je to len možné,“ povedal Aksakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies