Trh s kryptomenami opäť výrazne klesá

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 15:30 • 2 min
Trh s kryptomenami opäť výrazne klesá

NEW YORK – Trh s kryptomenami má už od nedele klesajúci trend a takmer všetky digitálne aktívna sú v červených číslach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ethereum kleslo pod úroveň 500 dolárov už po druhýkrát tento mesiac, pritom ešte v sobotu 24.marca takmer dosiahlo hranicu 600 USD. Podobne je na tom aj najväčšia globálna kryptomena podľa trhovej kapitalizácie Bitcoin, ktorého hodnota opäť klesla pod hranicu 8.000 dolárov.

 

img

 

Podobne je na tom aj celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien, ktorá klesla na 299 miliárd dolárov. Počas uplynulého týždňa pritom niekoľkokrát atakovala hranicu 350 mld USD avšak negatívne správy a rôzne regulačné opatrenia po celom svete výrazne ovplyvňujú trh.

 

img

 

Cena Bitcoinu bola ešte v sobotu 24.marca na úrovni 9.000 dolárov, avšak odvtedy zaznamenal 11,32% pokles na súčasných 7.977 USD. Za uplynulé tri týždne Bitcoin stratil až 31,66% svojej hodnoty, keď ešte 5.marca bola jeho cena 11.673 dolárov.

 

 

 

 

Podobne je na tom aj Ethereum, ktoré sa v sobotu 24.marca obchodoval na úrovni 545 USD. Jeho aktuálna cena sa pohybuje na úrovni 455 dolárov, čo predstavuje stratu 16,5 percenta. Je to už druhýkrát tento mesiac, čo jeho cena klesla pod úroveň 500 dolárov. Za posledných 30 dní stratilo Ethereum takmer 50% svojej hodnoty, keď sa 27.februára obchodovalo za 892 dolárov.

 

 

 

 

Zeleným svetlom v červenom mori je kryptomena TRON, ktorá počas uplynulých 24 hodín posilnila o 7% a očakáva sa jej ďalší výrazný rast. Aktuálne sa TRX obchoduje na úrovni 0,044 USD.

 

 

 

 

Cardano (ADA) a NEO stratili od soboty 24.marca približne 22% svojej hodnoty a aktuálne sa obchodujú za 0,156 USD a 55,55 USD.

 

 

 

 

 

 

 

Kryptomena EOS zaznamenala uplynulý týždeň až 60% rast, avšak od soboty 24.marca stratila takmer 21% hodnoty. EOS sa aktuálne obchoduje na úrovni 5,65 dolárov.

 

 

 

 

Trh s kryptomenami zaznamenal uplynulý týždeň svieži rast a zdalo sa, že by tento trend mohol byť dlhodobejší. V nedeľu však začal na trhoch prejavovať výrazný pokles, za ktorý môžu z časti aj vyhlásenia amerického daňového úradu IRS (Internal Revenue Service). Ten varoval investorov, aby svoje výnosy z kryptomien zahrnuli do svojich daňových priznaní, keďže v USA je virtuálna mena považovaná za majetok a preto podlieha federálnym daniam.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies