Trh s kryptomenami klesol na najnižšiu úroveň od novembra 2017

NETKY.SK • 6 Február 2018, 14:32 • 2 min
Trh s kryptomenami klesol na najnižšiu úroveň od novembra 2017

NEW YORK – Dnes zažil trh s kryptomenami ďalší čierny deň, keď jeho celková kapitalizácia klesla na úroveň 276 miliárd dolárov. Je to najnižšia úroveň od 26.novembra 2017.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výpredaj kryptomien je ešte väčší, ako sa zdalo, keď celková trhová kapitalizácia klesla až o 66% oproti historickému maximu 832 miliárd, ktorú trh dosiahol začiatkom januára.

 

Ak sa pozrieme na čísla, tak kryptomeny z TOP10 podľa trhovej kapitalizácie opäť zaznamenali dvojciferné percentuálne straty. Deje sa tak už štvrtýkrát za posledných päť dní a dôvodom môžu byť aj rozhodnutia niektorých bánk zakázať nákupy kryptomien cez kreditné karty a rôzne regulačné opatrenia.

 

V dôsledku negatívnych správ od začiatku roka klesla hodnota väčšiny digitálnych mien minimálne o 70 percent z ich rekordných maximálnych hodnôt.

 

img

 

Ako ukazuje graf, najväčšie kryptomeny na trhu zaznamenali minimálne 20% znehodnotenie v priebehu posledných 24 hodín.

 

Za pozornosť stojí najmä Bitcoin, ktorý klesol pod úroveň 6.000 dolárov po prvýkrát od novembra minulého roku. V dopoludňajších hodinách sa najväčšia kryptomena obchodovala za 5.967 USD, avšak momentálne sa začína zotavovať a jeho aktuálna cena je 6.715 dolárov.

 

 

 

Mierne zotavenie zanamenal celý trh z ich minimálnych denných hodnôt, ale napriek tomu stále vykazujú dvojciferné straty. Najväčšie straty dnes paradoxne zaznamenala kryptomena NEO, keď jej hodnota klesla až na 64,88 USD. Percentuálny pokles z dosiahnutého historického maxima, ktoré bolo 15.januára vo výške 187,07 USD, činí 66% a ako ukazuje graf, je to druhý najmenší pokles z TOP10.

 

 

 

Najväčšie straty z historického maxima zaznamenal Ripple (XRP), ktorý klesol až o neuveriteľných 84% z hodnoty 3,84 USD (4.január 2018) na dnešných 0,588 USD.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies