Trh s kryptomenami dosiahol najnižšiu úroveň v roku 2018

NETKY.SK • 9 August 2018, 10:00 • 2 min
Trh s kryptomenami dosiahol najnižšiu úroveň v roku 2018

NEW YORK – Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien dosiahla najnižšiu úroveň v tomto roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento vývoj nastal po tom, čo Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) odložila rozhodnutie o navrhovanom Bitcoin fonde obchodovanom na burze (ETF). Trh reagoval na tieto správy veľmi negatívne, keď celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien klesla na aktuálnych 226 miliárd USD, čo je podľa údajov CoinMarketCap najnižšia úroveň od novembra 2017. Pokles na deväťmesačné minimum znamená 10,7% pokles v priebehu 24 hodín.

 

img

 

Napriek tomu, že rozhodnutie o ETF sa výlučne dotýka iba Bitcoinu, ostatné kryptomeny zaznamenali oveľa väčšie straty ako najväčšia kryptomena na svete podľa trhovej kapitalizácie. To naznačuje zhoršujúce sa nálady na trhu.

 

Celková dominancia Bitcoinu na trhu aktuálne dosahuje 48,5%, čo je najvyššia hodnota za posledných osem mesiacov. Tento ukazovateľ sleduje percentuálny podiel Bitcoinu na celkovej trhovej kapitalizácii. Pritom ešte v júli bola dominancia Bitcoinu na úrovni 37%, čo môže naznačovať, že investori vyberajú svoje prostriedky z menších kryptomien a investujú ich do Bitcoinu, alebo ich vyberajú vo fiatovej mene.

 

img

 

Aktuálne je celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien okrem Bitcoinu na úrovni 116 miliárd dolárov, čo je najnižšia úroveň za posledných deväť mesiacov. Trhová kapitalizácia samotného Bitcoinu predstavuje 110 miliárd dolárov.

 

Ak sa obavy trhu budú naďalej zvyšovať, tak dominancia Bitcoinu môže čoskoro prekonať 50% hranicu, keď sa zvýši dopyt po stabilných kryptomenách ako je BTC na úkor vysoko rizikových digitálnych aktív s malou kapitalizáciou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies