Trh s kryptomenami dnes zaznamenal mierny rast

NETKY.SK • 12 Január 2018, 21:23 • 2 min
Trh s kryptomenami dnes zaznamenal mierny rast

NEW YORK – Trh s kryptomenami dnes zaznamenal mierny rast, keď takmer všetky z TOP 20 mincí boli v zelených číslach podľa CoinMarketCap.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Včera trh s kryptomenami prekonal strmý pád, keď sa celková trhová kapitalizácia znížila o takmer 100 miliárd dolárov na 630 miliárd. Po dnešnom raste je však aktuálne (12.01.2018 20:45) vo výške 703 miliárd USD.

 

Najväčšie zisky

 

Tretia najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie Ripple (XRP) od včera posilnila o 30%, keď včerajší prepad vyvolali falošné správy, že Južná Kórea zakázala burzy s digitálnymi menami v krajine. Práve na týchto burzách sa totiž Ripple obchoduje v najväčších objemoch. 

 

 

 

K poklesu priemernej ceny Ripple prispel aj fakt, že CoinMarketCap vylúčil niekoľko juhokórejských búrz z kalkulácie cenových výpočtov kvôli veľkej divergencii. Pozdržané oznámenie portálu, ktorý monitoruje ceny kryptomien na svetových burzách, tiež viedlo k miernej panike, ktorá pokles hodnoty Ripple ešte zhoršila.

 

Spoločnosť Ripple vo štvrtok oznámila partnerstvo s firmou MoneyGram, ktorá sa zaoberá prevodmi peňazí do zahraničia. Táto správa vytlačila ceny XRP opäť nad hranicu dvoch dolárov.

 

 

 

Kryptomena Stellar, ktorý je ôsmou najväčšou na globálnom trhu podľa trhovej kapitalizácie, posilnila oproti včerajšku o viac ako 60% a aktuálne sa obchoduje za 0,67 USD. K nárastu prispel aj televízny vstup CNBC, v ktorom bitcoinový investor Brico Kelly predpovedal, že Stellar je ďalšou digitálnou menou, do ktorej sa oplatí investovať.

 

 

Digitálna mena EOS, 10.najväčšia podľa trhovej kapitalizácie, zaznamenala najvýraznejší nárast, keď posilnila takmer o 65 percent a aktuálne sa obchoduje za 14,17 USD.

 

 

 

Mierne straty

 

Jediné dve kryptomeny v TOP 20, ktoré zaznamenali mierne straty, sú ICON so stratou 2,93 percenta (aktuálne sa obchoduje za 9,94 USD) a Raiblocks so stratou 4,25% (aktuálne sa obchoduje za 24,28 USD).

 

 

 

 

 

Bitcoin (BTC) sa aktuálne obchoduje za 13.800 dolárov a už niekoľko dní jeho cena stagnuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies