Trh s kancelárskymi priestormi ožíva - Deutsche Börse mieri do Prahy

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:13 • 2 min
Trh s kancelárskymi priestormi ožíva - Deutsche Börse mieri do Prahy

Trh s kancelárskymi priestormi ožíva - Deutsche Börse mieri do Prahy

slovakia

left justify in out

img

Trh s kancelárskymi priestormi v Česku sa už, ako sa zdá, začína zotavovať z nedávnej krízy. Prvým náznakom obratu je rozhodnutie nemeckej burzy Deutsche Börse rozšíriť dvojnásobne svoje kapacity v Prahe a presťahovať sa do novej kancelárskej budovy, konštatujú dnes Hospodářské noviny.
      Nemecká burza sa rozhodla presunúť časť svojich zamestnancov zo západnej Európy do hlavného mesta ČR, aby ušetrila na nákladoch. "V súčasnosti si na dvoch miestach v Prahe prenajíma viac ako 3000 metrov štvorcových (m2) kancelárskej plochy. Po novom to bude 7500 m2 a zároveň zdvojnásobí počet zamestnancov na 500," uviedol Jan Kratochvíl z oddelenia prenájmov spoločnosti Knight Frank.
      Deutsche Börse je od začiatku globálnej recesie prvá veľká firma, ktorá expanduje v Česku v takom rozsahu. Pred krízou boli podobné presuny častým javom, v roku 2008 však prestali.
      Roky 2003 a 2007 boli obdobím veľkého záujmu o prenájom kancelárskych plôch v ČR. Teraz ale mnohým zahraničným firmám končia nájomné zmluvy, preto sa snažia dohodnúť si lepšie podmienky. Väčšina z nich by pred sťahovaním dala prednosť predĺženiu zmluvy. Na trhu je však veľa voľných kancelárií. A tak kým v roku 2008 pri podpise nájomnej zmluvy na 5 rokov dostávali firmy "nájomné prázdniny" 3 až 5 mesiacov, teraz to môže byť 5 až 7 mesiacov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona