Treťou najziskovejšou spoločnosťou na Slovensku je schránková firma

NETKY.SK • 17 Február 2016, 14:16 • 2 min
Treťou najziskovejšou spoločnosťou na Slovensku je schránková firma

BRATISLAVA - Schránková firma Territorio z bratislavského Starého Mesta nemala za celý rok 2014 žiadne tržby, nikoho nezamestnávala, funguje bez kancelárie a telefónu, a pritom dosiahla zisk 300 miliónov eur. To z nej robí tretiu najziskovejšou firmu na Slovensku. Upozornil na to v dnešnom vydaní Denník N.

slovakia

left justify in out

Podľa databázy finstat.sk dokázali Territorio predbehnúť iba plynárenské firmy SPP Infrastructure so ziskom 813 miliónov eur a Eustream s 334 miliónmi eur. Až za schránkovou firmou skončili napríklad automobilky, banky či mobilní operátori.

 

Territorio podľa denníka funguje iba na papieri. Na Slovensku nevyvíja nijakú obchodnú činnosť, majiteľ do nej len presúva peniaze, o ktorých úradom píše, že ich zdanil v cudzine. Spoločnosť funguje od roku 2012, tržby nemala nikdy. V prvom roku existencie minula 6000 eur a skončila s rovnako veľkou stratou. O rok však už skončila v pluse 56 miliónov eur a v roku 2014 so ziskom 300 miliónov eur. Účtovnú závierku za rok 2015 ešte nezverejnila.

 

Majiteľ Territoria je utajený, píše Denník N. Firma oficiálne patrí cyperskej spoločnosti Tomkins Holding Limited. V tamojšom obchodnom registri majiteľ nefiguruje, Cyprus zaručuje podnikateľom anonymitu. V slovenskom obchodnom registri zastupuje vlastníka 33-ročný konateľ Martin Benedikovič z Nitry. V budove na Ulici Boženy Němcovej v bratislavskom Starom Meste sú okrem Territoria registrované ďalšie desiatky firiem. Má tu sídlo Office House, ktorý sa na predaj virtuálnych adries špecializuje.

 

Territorio údajne nevlastní nijaký Slovák. "Spoločnosť je súčasťou holdingovej štruktúry, ktorá je vlastnená významnou ruskou finančnou a obchodnou skupinou," uviedol pre denník Tomáš Chrobák, ktorý v Prahe pôsobí v sesterskej firme Office House. Nemá však oprávnenie prezradiť, o koho ide a na čom 300 miliónov eur zarobili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies