Tretinu obetí obchodovania s ľuďmi tvoria deti

NETKY.SK • 24 November 2014, 11:53 • 2 min
Tretinu obetí obchodovania s ľuďmi tvoria deti

VIEDEŇ - Najviac obetí obchodovania s ľuďmi - až jednu tretinu - tvoria deti, a ich podiel stále rastie. Vyplýva to z dnešnej správy Úradu OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC) so sídlom vo Viedni, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Problém je podľa správy UNODC najakútnejší v Afrike a na Blízkom východe. Medzi obeťami obchodovania s ľuďmi tam tvoria väčšinu chlapci a dievčatá. Tento typ zločinu je však globálnym fenoménom.
      

Ľudskoprávna organizácia vyzbierala informácie o obetiach zo 152 krajín. Vykonávať sexuálne práce, nútené práce a iné aktivity proti ich vôli ich nútili v 124 krajinách. Napriek tomu, že väčšina krajín disponuje zákonmi proti obchodovaniu s ľuďmi, uplatňujú sa iba zriedka. "A výsledkom je, že počet odsúdení v týchto prípadoch ostáva extrémne nízky," uvádza v správe šéf UNODC Jurij Fedotov.
      

Medzi rokmi 2010 až 2012 zaznamenali v 40 percentách krajín žiadny, alebo veľmi nízky počet odsúdení ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona