Tretine ľuďom na Slovensku pomáha finančne rodina zo zahraničia

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 11:41 • 2 min
Tretine ľuďom na Slovensku pomáha finančne rodina zo zahraničia

BRATISLAVA - Tretine ľuďom žijúcim na Slovensku pomáha finančne rodina zo zahraničia. Najčastejšie im posielajú rodinní príslušníci finančné prostriedky z Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Slovákom však podávajú pomocnú ruku aj rodinní príslušníci, ktorí pracujú v Spojených štátoch amerických, Škandinávii či Beneluxe. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu spoločnosti Money Service SK, ktorá na Slovensku prevádzkuje služby na uskutočňovanie platieb.

 

Podľa spoločnosti v zahraničí pracujú odhadom desaťtisíce Slovákov. Do sveta odišli za kariérou a vyššími zárobkami. Prieskum ukázal, že finančnú pomoc rodinných príslušníkov, ktorí pracujú v zahraničí, priznalo až 34,8 % opýtaných. Finančnú podporu rodinám na Slovensko, okrem pracujúcich z Českej republiky, Veľkej Británie a Severného Írska, posielajú aj ľudia zamestnaní v Rakúsku, v Nemecku, USA, Taliansku, Švajčiarsku, Írsku, Holandsku a prvú desiatku krajín uzatvára Francúzsko.

 

Najčastejšie pritom finančná pomoc prichádza zvonka najmä na východ Slovenska, a to do Prešovského a Košického kraja. Nasleduje Žilinský kraj. Najmenej je na svoju rodinu pracujúcu v zahraničí odkázané obyvateľstvo v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies