Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím súčasným zamestnaním

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:16 • 2 min
Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím súčasným zamestnaním

Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím súčasným zamestnaním

slovakia

left justify in out

img

Tretina Slovákov nie je spokojná so svojím súčasným zamestnaním alebo podnikaním. Vyplýva to z prieskumu Centra sociálnych výskumov pri Infostate, v ktorom vyjadrovali svoju nespokojnosť najmä nekvalifikovaní a kvalifikovaní robotníci, respondenti vo veku od 30 do 39 rokov a obyvatelia Bratislavského kraja.
      Naopak, so svojou prácou je spokojných 43 % opýtaných. Vo väčšej miere, ako je celkový priemer, vyslovili spokojnosť predovšetkým podnikatelia a samostatne zárobkovo činné osoby, opýtaní s vysokoškolským vzdelaním, zamestnanci v súkromnom alebo verejnom sektore a respondenti vo veku od 30 do 59 rokov.
      Z prieskumu tiež vyplýva, že dve pätiny Slovákov si nedokážu udržať svoje financie. Tento problém deklarovali najčastejšie respondenti inej národnosti, občania so základným vzdelaním a ľudia vo veku od 18 do 24 rokov.
      Naopak, svoje financie si podľa prieskumu ustráži 58 % Slovákov. Podľa očakávaní pritom ide hlavne o podnikateľov, samostatne zárobkovo činné osoby, vysokoškolsky vzdelaných ľudí a obyvateľov z veľkých miest.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies