Tretina nemeckých moslimských študentov by bojovala za Islam, zistila nová štúdia

NETKY.SK • 15 Január 2018, 06:00 • 2 min
Tretina nemeckých moslimských študentov by bojovala za Islam, zistila nová štúdia

Čerstvo vydaná štúdia zverejnená kriminológom Christianom Pfeifferom zistila šokujúce skutočnosti medzi mladými moslimskými študentmi v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Tridsať percent moslimských študentov v nemeckom štáte Dolné Sasko si predstavuje boj a riskovanie života pre Islam. Až 27,4 percenta z nich potom tvrdí, že právo šaría je pre trestanie nevery alebo homosexuality lepšie ako nemecké právo.

 

Vytvorenie islamského štátu prostredníctvom vojny obhajuje 8 percent z nich. A polovica tohto počtu hovorí, že pokiaľ cieľ dosiahnu terorizmom, je to v poriadku. Takmer jedna pätina súhlasí s nasledujúcim vyhlásením: "Je údelom moslimov bojovať s neveriacimi a šíriť Islam po celom svete."

 

Christian Pfeiffer skúma vzťah medzi migráciou a násilím od roku 1998. Zverejnenie výsledkov jeho štúdie z roku 2015 je pre Nemecko znepokojujúce kvôli jeho početrnej moslimskej populácii a prijatí viac než milióna moslimských migrantov v posledných dvoch rokoch.

 

Hovorkyňa ministerstva kultúry a vzdelávania v Dolnom Sasku povedala, že "prevencia je dôležitá. Bojujeme s radikalizáciou na školách už od útleho veku (žiakov)."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies