Tretina Nemcov podporuje predčasný odchod Merkelovej z funkcie

NETKY.SK • 7 Október 2017, 07:57 • 2 min
Tretina Nemcov podporuje predčasný odchod Merkelovej z funkcie

BERLÍN - Viac než tretina Nemcov si želá, aby kancelárka Angela Merkelová odišla z funkcie skôr, ako sa skončí jej štvrté funkčné obdobie. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA na základe výsledkov prieskumu, ktorý pre ňu realizoval inštitút YouGov.

slovakia

left justify in out

Približne 36 percent opýtaných sa domnieva, že Merkelová by sa mala vzdať vedenia spolkovej vlády a prenechať ho inému politikovi ešte pred rokom 2021.

 

Podľa 44 percent respondentov by kancelárka mala ostať pri moci celé svoje nadchádzajúce funkčné obdobie. Zvyšných 20 percent k tejto otázke nezaujalo stanovisko.

 

Merkelovej Kresťanskodemokratická únia (CDU) zaznamenala v septembrových voľbách výrazné straty, spolu so svojou sesterskou bavorskou stranou Kresťansko-sociálna únia (CSU) však zostala s 32,9 percenta hlasov najsilnejšou frakciou v nemeckom parlamente.

Merkelová v súčasnosti vedie rokovania o vytvorení novej koaličnej vlády, zrejme s ďalšími dvoma stranami.

 

Prieskum tiež ukázal, že Merkelová si naďalej udržiava podporu drvivej väčšiny voličov z tzv. Únie CDU/CSU. Až 81 percent z nich si želá, aby zostala kancelárkou do najbližších volieb, ktoré by sa v riadnom termíne mali konať na jeseň 2021.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies