Tretím Wilderovým vyzývateľom Szpilka

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:03 • 2 min
Tretím Wilderovým vyzývateľom Szpilka

NEW YORK - Američan Deontay Wilder bude obhajovať titul profesionálneho majstra sveta organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii proti Poliakovi Arturovi Szpilkovi 16. januára 2016 v brooklynskom Barclays Center.

slovakia

left justify in out

Bronzový olympijský medailista z Pekingu 2008 je držiteľom opaska od januárového súboja s Kanaďanom Bermanem Stivernem, dvakrát ho už úspešne obhájil a zatiaľ je v profesionálnom ringu nezdolaný. Dosiahol 35 víťazstiev, neknokautoval iba Stiverneho. Dvadsaťšesťročný Szpilka má bilanciu 20 víťazstiev, jedna prehra, uštedril mu ju v januári tohto roku iný Američan Bryant Jennings. Odvtedy ťahá šnúru štyroch triumfov.


Wilder sa nedávno zviditeľnil výrokom, ktorým spochybnil kvality nového vlastníka zvyšných podstatných opaskov v spomenutej váhe Tysona Furyho. "Nemá žiadnu silu. Mení síce svoj postoj, ale nerobí to správne. Nedisponuje dobrým pohybom nôh, jeho predná ruka je pomalá. Keď som sa naposledy stretol s takýmto pästiarom, v treťom kole som mu uštedril zdrvujúci knokaut," vyhlásil pre Boxing Junkie 30-ročný Wilder na margo o tri roky mladšieho Brita Furyho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies