Tretiak oficiálne navrhol presun začiatku KHL na august

NETKY.SK • 3 September 2014, 08:47 • 2 min
Tretiak oficiálne navrhol presun začiatku KHL na august

MOSKVA - Prezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislav Tretiak na zasadnutí komisie pre rozvoj hokeja oficiálne navrhol presunutie začiatku sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy už na koniec augusta. Návrh teraz posudzuje vedenie nadnárodnej súťaže, keďže však má podporu zo strany federácie, je pravdepodobné, že ho schvália.

slovakia

left justify in out

"Hokej hráme pre divákov a predĺženie sezóny pre nich je sviatkom. Dôležité je, aby sme v súlade s pravidlami Medzinárodnej hokejovej federácie dali klubom možnosť uvoľňovať hráčov na reprezentačné akcie v asociačných termínoch," uviedol Tretiak podľa Itar-Tass, ktorú citoval web championat.com. Hlava ruského hokeja navrhla zmenu, pretože si nie je istá, či nabitý kalendár KHL bez prestávok počas reprezentačných turnajov Euro Hockey Tour prospeje potrebám zbornej. "V nasledujúcej sezóne KHL neprerušia počas podujatí Euro Hockey Tour. Podľa pravidiel však kluby musia uvoľniť hráčov pre potreby reprezentácie. Nielen Rusov, ale aj Čechov, Fínov či Švédov. Vždy musíme premýšľať nad potrebami národného tímu, ten je na prvom mieste. Pokiaľ to tak nebude, budeme musieť rokovať o zmene kalendára. KHL možno začať už okolo 20. augusta, veď v tom termíne sa konajú predsezónne turnaje. Uvidíme, ako sa súčasný rozpis súťaží odzrkadlí na príprave a vystúpeniach zbornej," povedal v jednom z nedávnych rozhovorov Tretiak. 

 

V tejto sezóne by mal každý účastník KHL odohrať 60 stretnutí, v nasledujúcej už 66. Návrh na predĺženie sezóny sa pozdáva aj šéfovi ligy Alexandrovi Medvedevovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies