Tretia séria American Crime Story bude o vražde Gianniho Versaceho

NETKY.SK • 19 Október 2016, 17:12 • 2 min
Tretia séria American Crime Story bude o vražde Gianniho Versaceho

BRATISLAVA - Tretia sezóna kriminálnej antológie American Crime Story (2016) sa bude venovať vražde talianskeho módneho návrhára Gianniho Versaceho. Séria z dielne televíznych štúdií Fox 21 vznikne podľa knihy Vulgar Favors (2000) z pera investigatívnej novinárky Maureen Orth. O scenár minimálne prvých dvoch epizód sa postará Tom Rob Smith, ktorý má na konte napríklad knižný triler Dieťa 44 (2008) či mysteriózny miniseriál London Spy (2015).

slovakia

left justify in out

Novinka s pracovným podtitulom Versace/Cunanan bude obsahovať desať epizód, pričom pilotný diel nakrúti filmár Ryan Murphy, stojaci aj za prvou sezónou projektu venujúcej sa procesu O. J. Simpsona. Okrem úspešnej prvej série, ktorá získala tento rok deväť televíznych cien Primetime Emmy, sa spolupodieľa aj na antológii American Horror Story (2011) či seriáli Scream Queens (2015).


Pripravovaná séria sa zameria na legendárneho dizajnéra, ktorého život predčasne ukončil sériový vrah a sociopat Andrew Cunanan. Pätnásteho júla 1997 Versaceho zastrelil priamo na schodoch pred jeho luxusnou rezidenciou v Miami Beach na Floride, pričom krátko po čine spáchal samovraždu. Versace bol Cunananovou piatou obeťou, jeho dôvody na zavraždenie známeho návrhára dodnes neobjasnili. Podľa informácií portálu Deadline tvorcovia momentálne rokujú s hercami, ktorí by stvárnili titulné postavy. Okrem nich by mala byť súčasťou projektu i jedna z popredných hollywoodskych herečiek, ktorá by sa ujala úlohy Versaceho sestry Donatelly.


Televízny seriál American Crime Story by mal v každej sezóne priniesť spracovanie iného skutočného prípadu. V súčasnosti pripravujú tiež druhú sériu, ktorá prinesie príbeh o ničivom hurikáne Katrina a jeho dôsledkoch v New Orleans. Obe nadchádzajúce sezóny údajne plánujú nakrúcať súbežne v roku 2017, pričom nakrúcanie série o Versacem by sa malo uskutočniť v Los Angeles a Miami. O produkciu sa postará výkonný tím v zložení Murphy, Nina Jacobson, Brad Simpson a Brad Falchuk, ku ktorým sa pridá i Smith. Novinku opäť prinesie na televízne obrazovky stanica FX.


Gianni Versace sa narodil v talianskom Reggio di Calabria. Pôvodne bol architekt, no od mladosti sa venoval móde. Navrhoval i kostýmy pre divadlo, operu a balet, pričom jeho modely nosili najbohatšie ženy sveta. Zomrel vo veku 50 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies