Tretí testovací let komerčnej vesmírnej lode dopadol úspešne

NETKY.SK • 11 Január 2014, 08:16 • 2 min
Tretí testovací let komerčnej vesmírnej lode dopadol úspešne

MOJAVE - Vesmírna loď SpaceShipTwo spoločnosti Virgin Galactic vykonala svoj tretí nadzvukový let v Mohavskej púšti, dosiahla výšku viac než 21 kilometrov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Virgin Galactic oznámila, že opakovane použiteľnú loď vynieslo lietadlo do výšky 14 kilometrov a potom ju vypustilo. Vzdušné plavidlo následne po zvyšok letu používalo vlastný raketový motor. Dosiahlo zatiaľ svoju najväčšou výšku.

Vesmírna loď SpaceShipTwo a jej dvojčlenná posádka ukončila let plachtením. Piloti pristáli v púšti severne od amerického mesta Los Angeles. Let trval 10 minút.

Spoločnosť tvrdí, že tretí test plavidla ju posunul bližšie k cieľu lietať pravidelne do vesmíru aj s platiacimi zákazníkmi.

Pre prvý komerčný let zatiaľ Virgin Galactic neurčila pevný termín. Stovky ľudí už ale za možnosť letieť do vesmíru zaplatilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona