Tretí Star Trek bude režírovať Justin Lin

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:42 • 2 min
Tretí Star Trek bude režírovať Justin Lin

USA - Pripravovaný tretí Star Trek nakrúti americký režisér Justin Lin.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Štyridsaťtriročný rodák z mesta Tchaj-pej na režisérskej stoličke vystrieda mexicko-amerického scenáristu Roberta Orciho, ktorý od projektu odstúpil v prvej polovici decembra. Štyridsaťjedenročný filmár sa však na snímke naďalej podieľa ako producent. Zároveň je, podobne ako pri prvých dvoch častiach, spoluautorom scenára. Pôvodne sa pritom ako o možnom Orciho nástupcovi hovorilo o Edgarovi Wrightovi.

 

Reboot kultovej sci-fi série o posádke vesmírnej lode Enterprise odštartoval v roku 2009 snímkou Star Trek. V úlohe kapitána Kirka sa v nej predstavil Chris Pine, Spocka si zahral Zachary Quinto, pričom vo filme sa objavil aj pôvodný predstaviteľ tejto postavy Leonard Nimoy. O réžiu sa postaral J. J. Abrams. Snímka získala v roku 2010 Oscara za masky. Jej pokračovanie s podtitulom Do temnoty z roku 2013 opäť režíroval Abrams, hlavného zloducha stvárnil Benedict Cumberbatch. Film si vyslúžil nomináciu na Oscara za špeciálne efekty. Tretia časť série by sa mala do kín dostať v roku 2016. 

Justin Lin je známy najmä vďaka filmom ako Rýchlo a zbesilo: Tokijská jazda (2006), Annapolis (2006), Rýchli a zbesilí (2009), Rýchlo a zbesilo 5 (2011) či Rýchlo a Zbesilo 6 (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies