Tretí ročník Hug Day priniesol rekord v počte objatí

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:35 • 2 min
Tretí ročník Hug Day priniesol rekord v počte objatí

BRATISLAVA - Presne 79.150 objatí sa podarilo rozdať účastníkom stredajšieho (25.6.) podujatia Hug Day, ktoré sa konalo na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Počas tretieho ročníka tejto akcie sa tak podarilo prekonať minuloročný rekord 58.000 objatí.
     

Ako informoval koordinátor podujatia Jaroslav Dodok, najviac, 22.000 objatí rozdali v Rimavskej Sobote, kde sa do akcie zapojilo až 80 dobrovoľníkov, niekoľko škôl a miestnych organizácií.
     

"Čísla nás nesmierne tešia, ale nie sú podstatné. Tento deň nebol o rekorde ani o súťaži, ale o množstve radosti a dobrej nálady, ktorú sme na Slovensku rozdali," pripomína Dodok.
     

Výzvou pre všetkých zúčastnených bolo priniesť úsmev a otvorenú náruč všade tam, kde to ľudia potrebujú. Okrem iného šíriť aj myšlienku kampane Bez nenávisti. Viac ako 400 dobrovoľníkov preto objímalo nielen tých najmenších v detských domovoch, ale aj hasičov, smetiarov, pracovníkov ministerstva, novinárov či učiteľov.
     

Tretí ročník podujatia Deň objatí posunul latku opäť o niečo vyššie, pretože slovenská akcia nabrala medzinárodný charakter. Hug Day zorganizovali mladí ľudia napríklad aj v Česku či Azerbajdžane. Podľa organizátorov sa ľudia môžu tešiť aj na ďalší ročník tohto výnimočného podujatia. "Predbežne sme ho ohlásili na 25. júna 2015," uzavrel Dodok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies