Tretí povodňový stupeň už len na rieke Torysa

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 10:10 • 2 min
Tretí povodňový stupeň už len na rieke Torysa

KOŠICE - Povodňová situácia v Košickom kraji sa pomaly upokojuje. Tretí stupeň povodňovej aktivity je stále na rieke Torysa pri Košických Olšanoch, hladina však už klesá a ráno o deviatej dosahovala 468 cm. Vyplýva to z informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Na Hornáde je na hornom toku prvý stupeň povodňovej aktivity, pri Kysaku a Ždani je druhý stupeň, pričom hladina má klesajúcu tendenciu. Druhý stupeň povodňovej aktivity stále platí na rieke Hnilec v Stratenej a vo Švedlári. 

 

Košickí hasiči mali v súvislosti s povodňami rušnú službu, v sobotu krátko pred 15:00 pri obci Trstená pri Hornáde zachraňovali troch mužov a ženu, ktorí uviazli v maringotke. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ, postihnutí sa nevedeli dostať z maringotky pre silný prúd a množstvo vecí plávajúcich na hladine, ktorá dosahovala výšku 1,2 metra. Hasiči pri ich záchrane použili čln a museli prekonať vzdialenosť približne 600 metrov, pričom dvaja v neoprénových oblekoch kráčali popri plavidle, aby odstraňovali rôzne prekážky na hladine. Záchranné práce trvali skoro tri hodiny. Hasiči tiež odčerpávali vodu v priemyselnom parku Šaca, z pivníc rodinných domov v Malej Ide, na Hradbovej ulici v Košiciach, z rodinného domu v Rozhanovciach. Okrem toho odstraňovali naplaveniny okolo pilierov mosta vo Vajkovciach. V súvislosti s povodňami zasahovali aj rožňavskí hasiči, ktorí odčerpávali vodu z dvoch studní, ktoré slúžia ako zdroj pitnej vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies