Tretí najbohatší muž sveta plánuje kúpiť AC Miláno

NETKY.SK • 6 December 2019, 13:18 • 2 min
Tretí najbohatší muž sveta plánuje kúpiť AC Miláno

Pamätáte si ešte na slávne časy tohto milánskeho klubu? Pokiaľ sme v detstve hrávali alebo pozerávali futbal, tak nám mená ako Inzaghi, Maldini, Cafu, Kaká, Pirlo, Shevchenho či Dida rozhodne ujsť nemohli. Všetci títo hráči majú ale niečo spoločné. Hrávali totiž za AC Miláno v ére, keď naposledy vyhral tento klub Ligu majstrov.

slovakia

left justify in out

Vždy sa bude dobre čítať informácia, že klub vyhral Ligu majstrov. Pravda je ale táka, že posledný triumf AC Miláno spadá ešte do roku 2007. Od tej doby hralo za klub nespočetne veľa hráčov, avšak takýto úspech sa im už zopakovať nepodarilo. Rana pre AC prišla najmä v roku 2010, keď sa z titulu najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže tešil jeho najväčší konkurent Inter. 

 

img

 

Keď si zoberieme štatistiky, lebo tie nikdy neklamú, tak AC Miláno za posledných 6 sezón v Sérii A nikdy neskončilo lepšie ako na piatej priečke, pritom tento "úspech" zaznamenali len v minulej sezóne. Problémom sú však aj samotné financie. V tohtoročnej edícii Európskej ligy muselo AC z dôvodu finančných nezrovnalostí opustiť túto súťaž. 

 

img

 

Situácia okolo známeho klubu s bohatou históriou už začínala byť alarmujúca, no o chvíľu sa na San Sire začnú zrejme diať veľke veci. Zo Španielska prišla totiž správa, že tretí najbohatší muž sveta Bernard Arnault má vážný záujem o kúpu tohto futbalového klubu. Arnault má pod sebou viac ako 60 známych značiek napríklad ako Louis Vuitton alebo Sephora. Jeho majetok, aj so všetkými nehnuteľnosťami, sa pohybuje vo výške viac ako 101 miliárd amerických dolárov. Len Bill Gates a Jeff Bezos sú na tom finančne lepšie ako on. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repubblica Bernard Arnault has huge plans for the club if he were to take over.his major target would be to bring both Lionel Messi and Rep Guardiola to the club, or alternatively kylian Mbappe and Jurgen klopp . The paper even quotes Arnault as having said:"if I ever had to take a step like that (buying a club), I would like the best footballer in the world and the best coach, a clear statement of his intent . Pressure from economic advisors since may has forced Arnault to consider buying milan . The potential opening of Arnault is on the table of Paul singer, and if a sale were to happen it would be before the end of the year and dependent on sansiro . Elliott are determined to build a new structure,While Arnault wants to buy and rebuild instead of destroying San Siro 🔴⚫👍🏻 . Follow ➡️ @milan.angels for more . ریپابلیکا گزارش می‌دهد:اگر برنارد آرنولت اگر موفق به خرید میلان شود برنامه های بزرگی دارد هدف اصلی او انتقال گوآردیولا و مسی به میلان است و به عنوان گزینه جایگزین آنها امباپه و کلوپ را در نظر دارد . این روزنامه حتی به نقل قولی از آرنولت اشاره کرده که گفته اگر روزی مجبور شوم تیم فوتبالی خریداری کنم بهترین بازیکنان و بهترین مربی دنیا را جذب خواهم کرد . فشارها از سوی مشاوران اقتصادی در نهایت ممکن است آرنولت را مجبور به خرید میلان کند . پروژه احتمالی او روی میز سینگر است، الیوت میخواد ورزشگاه جدیدی بسازد اما آرنولت به جای تخریب سن سیرو می‌خواهد سن سیرو را خریداری و بازسازی کند . "خدایا چنان کن سرانجام کار توخشنود باشی ما رستگار" 👹⚫🔴 . #NAZ . #forzamilan #forzaragazzi #acm #acmilan1899 #acmilan #acmilanclub #acmilanfc #acmilanfans #casamilan #weareacmilan #rossoneri #milanangels #seriea #alwaysmilan #sempremilan #milanista #curvasud #championsleague #calcio #ucl #serieatim #milanello #sansiro #bernardarnault #milannews #milanisti #milanistapersempre #curvasud#curvasudmilano

Príspevok, ktorý zdieľa Ac MιƖαη fαηѕ🔝 (@milan.angels),

 

Pokiaľ by sa Arnault naozaj stal vlastníkom tohto talianskeho klubu, AC by sa vo svojej prestupovej politike dostalo na úroveň Manchestru City a PSG. Inak povedané, neexistuje suma, ktorá by sa za ktoréhokoľvek hráča nedala zaplatiť. AC by stalo najbohatším klubom sveta. Navyše sa už hovorí o tom, že Arnault to s kúpou myslí vážne a už teraz má na San Sire veľké plány.

 

img

 

Spomenúť môžeme asi ten najväčší. Do Milána sa bude snažiť prilákať Lionela Messiho a Pepa Guardiolu. Messi už síce bude oslavovať koncom sezóny svoje 33. narodeniny, no to Arnaultovi očividne nevadí. Pokiaľ ide o Guardiolu, bolo by to lukratívnejšie aj pre "Rossoneri", pretože Stefano Pioli, ktorý v klube pôsobí od októbra, očividne nemá u fanúšikov podporu.  

 

img

 

Naskytuje sa tu však aj otázka, či by bol Messi ochotný opustiť svoj jediný európksy klub za ktorý hráva od sezóny 2001/2002. Navyše tohto roku získal aj Zlatú loptu, ocenenie pre najlepšieho futbalistu sveta, ktorý pôsobí v Európe, udeľované francúzskym časopisom France Football. Na druhej strane sa tu však v prípade prestupu najväčšej argentínskej hviezdy dajú opäť očakávať zápolenia dvoch najlepších futbalistov sveta, keďže Cristiano Ronaldo už strieľa góly za Juventus Turín. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies