Tretí istanbulský most otvoria koncom augusta

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:01 • 2 min
Tretí istanbulský most otvoria koncom augusta

ISTANBUL - Tretí most spájajúci európsku a ázijskú časť tureckého veľkomesta Istanbul by mali naplno sprístupniť koncom augusta. Oznámil to na dnešnej recepcii v Ankare turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

Most Sultána Selima I. (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) by mali podľa očakávaní pre dopravu sprejazdniť 26. augusta.

 

Stavbu visutého kombinovaného diaľničného a železničného mosta ponad Bosporský prieliv dokončili v marci, píše agentúra DPA. Podľa správ tureckých médií je osemprúdový most dlhý 1,4 kilometra.

 

Most leží severnejšie od prvého (Bosporský most) a druhého (Most Sultána Mehmeta) istanbulského mosta a jeho cieľom je odľahčenie premávky cez Istanbul.

 

Odporcovia tohto podľa nich megalomanského projektu namietajú, že jeho stavbou a ďalej plánovanou urbanizáciou okolia mesta sa bude premávka iba zahusťovať. Ochrancovia životného prostredia sa zasa sťažujú na ničenie lesov v oblasti severne od Istanbulu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies