Tretí beh s býkmi v Pamplone sa skončil piatimi zranenými

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 11:52 • 2 min
Tretí beh s býkmi v Pamplone sa skončil piatimi zranenými

PAMPLONA - Päť ľudí utrpelo zranenia, keď tisíce odvážlivcov dnes ráno bežalo spolu so šiestimi býkmi počas tretieho behu v severošpanielskom meste Pamplona v rámci osláv sviatku svätého Fermína.

slovakia

left justify in out

Šéf Navarrskej nemocnice Dr. Javier Sesma uviedol, že piatim ľuďom ošetrili odreniny, ale dnes býky nikoho nenabrali na rohy. Beh sa ako každý deň začal o 08.00 h.


Pri stredajšom, teda druhom behu s býkmi v Pamplone nabral býk na rohy Austrálčana a v pri utorkovom prvom behu skončili podobne dvaja Američania a Brit, pripomenula agentúra AP.


Ranný beh dnes odvysielala celoštátna televízia. Bolo vidieť ľudí uháňajúcich pred šiestimi býkmi alebo popri nich úzkymi vydláždenými uličkami trasou, ktorá má dĺžku 850 metrov a vedie z ohrady až do mestskej býčej arény, kde ich večer zabijú v býčích zápasoch. Dnešný beh trval dve minúty 27 sekúnd. Každý z býkov vážil približne 500 kilogramov.
Deväťdňové slávnosti svätého Fermína v Pamplone zvečnil vo svojom románe Slnko aj vychádza (The Sun Also Rises) z roku 1926 americký spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Ernest Hemingway. Slávnosti prilákajú každý rok tisíce zahraničných turistov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies