Tresty pre Myjavu aj Slovan, v Spartaku rozhodne vedenie klubu

NETKY.SK • 17 December 2016, 10:12 • 2 min
Tresty pre Myjavu aj Slovan, v Spartaku rozhodne vedenie klubu

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) uložila viacero trestov v súvislosti s incidentmi v závere minulotýždňového sobotňajšieho zápasu Spartak Myjava - Slovan Bratislava (1:1) v rámci 19. kola najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže Fortuna ligy 2016/2017. Záver stretnutia poznačili tri vylúčenia a hromadná šarvátka.

slovakia

left justify in out

Hráčovi ŠK Slovan Bratislava Mitchellovi Schetovi, ktorý bol vylúčený za hrubé nešportové správanie (HNS) - vrazenie a udretie súpera rukou - pozastavili výkon športovej činnosti na 6 týždňov s prerušením od 11. 12. 2016 do 18. 2. 2017. Iný stredopoliar Slovana Vukan Savičevič, ktorý po druhej žltej karte dostal červenú kartu, si nezahrá v jednom stretnutí a musí zaplatiť pokutu vo výške 500 eur za HNS (kopnutie do reklamného bannera). 

Myjavčanom uložili nasledovné tresty: Vladimírovi Kukoľovi pozastavili výkon športovej činnosti na 4 týždne s prerušením od 11. 12. 2016 do 18. 2. 2017 za ČK a HNS (kopnutie a skočenie na súpera). Ivan Ostojič za HNS (udretie súpera do tváre) bude pauzovať 3 týždne s prerušením v identickom termíne ako Kukoľ. Denis Duga si nezahrá v dvoch zápasoch za HNS (držanie pod bradou za krk súpera). Generálny manažér klubu Peter Halabrín za verbálne vulgárne nadávky voči rozhodcovi má zákaz vstupu do priestorov umožňujúcich styk s delegovanými osobami do konca súťažného ročníka 2016/2017. 

Klub TJ Spartak Myjava poskytol vo veci oficiálne stanovisko, ktoré agentúra SITA uvádza v plnom znení bez redakčných úprav: "Zápas v uplynulú sobotu bol úrovňou a nasadením nadštandardný ligový zápas. Mal v sebe napätie, úsilie, bojovnosť i férovosť. Jediní, ktorí ho nezvládli, boli rozhodcovia. To bolo aj dôvodom incidentu, ktorý sme nevyprovokovali a usporiadateľsky zvládli. Keď sme dostali neoficiálne informácie o treste pre nás, považovali sme to za hlúposť či žart. Bohužiaľ, dnešná úradná správa Disciplinárnej komisie SFZ s potrestaním troch hráčov, vyšetrovaním trénera a trestom pre generálneho manažéra, je fakt. Smutný, trápny, nezmyselný... Taký, ako celé riadenie nášho športu. Tohto sa my zúčastňovať nechceme. Počas nadchádzajúceho víkendu vedenie klubu rozhodne."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona