Trestnoprávne kolégium povedie namiesto Harabina Libor Duľa

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:17 • 2 min
Trestnoprávne kolégium povedie namiesto Harabina Libor Duľa

BRATISLAVA – Trestnoprávne kolégium Najvyššieho súdu SR povedie Libor Duľa. Členovia kolégia ho dnes zvolili na čelo, vo funkcii nahradí Štefana Harabina.

slovakia

left justify in out

Toho na návrh predsedníčky Daniely Švecovej odvolali z funkcie v polovici septembra. Za Duľu na čele kolégia z 13-tich sudcov hlasovalo 10, traja boli proti. Informácia je zverejnená na internetovej stránke Najvyššieho súdu SR.
Trestnoprávne kolégium teraz pokračuje v rokovaní a jeho sudcovia sa snažia zjednotiť rozdielne stanoviská senátov na inšpekciu ministerstva vnútra a aj zákonnosť rozsudkov veľkokrtíšskeho sudcu Milana Vargu.

 

Zjednocujúce stanovisko je potrebné a bude záväzné tak pre senáty Najvyššieho súdu SR, ako aj pre ostatné súdy. Potrebné je aj pre nastolenie právnej istoty účastníkov konania, uviedol pre agentúru SITA šéf Špecializovaného trestného súdu Michal Truban. Aj právnička spolupracujúca s VIA IURIS Zuzana Čaputová uviedla, že táto situácia je neudržateľná a má vážne dôsledky. Je nevyhnutné zjednotenie rôznych stanovísk, a teda zhoda v kolégiu na tom, ktorý z výkladov zákona je správny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona