Trestné stíhanie voči útočníkovi na Obchodnej ulici bolo zastavené

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 13:28 • 2 min
Trestné stíhanie voči útočníkovi na Obchodnej ulici bolo zastavené

BRATISLAVA - Okresná prokuratúra Bratislava I v prípade Martina H., ktorý 31. mája útočil s nožom na Ministerstve financií SR na Štefanovičovej ulici a následne ohrozoval ľudí na bratislavskej Obchodnej ulici, rozhodla, že trestné stíhanie voči jeho osobe bude zastavené.

slovakia

left justify in out

Dôvod na prerušenie bol pritom podľa prokuratúry jasný. V čase spáchania činu nebol Martin H. pre nepríčetnosť trestne zodpovedný.

 

"Dňa 24. júna bol na Okresnom súde Bratislava I podaný návrh na uloženie ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou. Na verejnom zasadnutí konanom 28. júna Okresný súd Bratislava I uložil obvinenému Martinovi H. ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou," uviedol počas dnešných hodín prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

 

Uznesenie, nadobudlo právoplatnosť v deň zasadnutia, teda 28. júna. Verejné zasadnutie sa konalo bez prítomnosti obvineného, no za účasti jeho obhajcu, nakoľko obvinený nie je schopný chápať zmysel trestného konania. Navyše podľa slov prednostu psychiatrickej kliniky ružinovskej nemocnice by kvôli svojmu psychickému stavu nebol schopný výsluch absolvovať. 

 

img

 

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred MF SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici. Keďže na žiadne výzvy nereagoval, na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Pri zásahu však došlo k poraneniu 15-ročného dievčaťa. Prípad je aj naďalej v štádiu vyšetrovania. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies