Aktualizované: Kauza V. Weissa, ml. ešte neskončila! Do prípadu vstupuje generálna prokuratúra

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 10:15 • 2 min
Aktualizované: Kauza V. Weissa, ml. ešte neskončila! Do prípadu vstupuje generálna prokuratúra

BRATISLAVA - Vladko Weiss si zrejme vydýchol, no jeho popularita medzi ľuďmi rýchlo klesla.

slovakia

left justify in out

Už po prevalení októbrovej aféry s (ne)šoférovaním vlastného auta si na Weissovi mladšom fanúšikovia prostredníctvom sociálnych sietí poriadne zgustili. Terez tomu nie je inak, keďže hovorca Okresnej prokuratúry Bratislava I Michal Šúrek včera uviedol, že prokurátor zastavil trestné stíhanie proti obvinenému futbalistovi Vladimírovi Weissovi, ktorého začiatkom minulého roka v októbri, zastavila v skorých ranných hodinách v Bratislave policajná hliadka. Weiss mal údajne viesť motorové vozidlo, v ktorom sedelo asi desať ľudí. Navyše sa odmietol podrobiť dychovej skúške.

 

Verejnosť sa búri. Reakcie hovoria za všetko: "Nič iné sa ani nedalo čakať, na Slovensku spravodlivosť neexistuje!" Rozčuľujú sa ľudia v komentároch na Facebooku.  "Obyčajný človek by dopadol omnoho horšie, ale keď si známy, tak zákony neplatia!" Uvádza sa v ďalšom z mnohých príspevkov. Niektorí z Weissa ešte uťahujú. "Skutok sa nestal, auto šoféroval autopilot." Futbalista drží bobríka mlčanlivosti. Uznesenie prokurátora zatiaľ nie je právoplatné.

 

Ako sa zdá podľa najaktuálnejších informácií, celá kauza nie je definitívne uzatvorená. Trestnú vec obvineného Vladimíra Weissa mladšieho preskúma totiž Generálna prokuratúra Slovenskej republiky.

 

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár vydal ešte včera 5. apríla na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. Generálna prokurátora SR v trestnej veci  obvineného Vladimíra W. ml. tak preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I. o zastavení trestného stíhania. Za týmto účelom si ešte včera vyžiadala príslušný vyšetrovací spis," uviedla vo štvrtok Andrea Predajňová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

 

"K mediálnej prezentácii rozhodnutia generálneho prokurátora o tom, že bude preverovať spis môjho klienta môžem povedať len toľko, že do našej kancelárie nebolo do dnešného doručené uznesenie Okresnej prokuratúry Bratislava 1. Obsah uznesenia Okresnej prokuratúry mi nie je známy," reagoval  obhajca slovenského futbalistu Juraj Kuráň.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona