Trestné stíhanie pre údajné odpočúvanie poslancov zastavili

NETKY.SK • 21 Január 2013, 13:16 • 2 min
Trestné stíhanie pre údajné odpočúvanie poslancov zastavili

Trestné stíhanie pre údajné odpočúvanie poslancov zastavili - Politika Trestné stíhanie v prípade údajného odpočúvania poslancov Národnej rady SR počas bývalej vlády zastavili. Prípadom sa zaoberal Odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR po tom

slovakia

left justify in out

imgTrestné stíhanie v prípade údajného odpočúvania poslancov Národnej rady SR počas bývalej vlády zastavili. 

Prípadom sa zaoberal Odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR po tom, čo na údajné odpočúvanie 40 poslancov s vedomím vtedajšieho ministra spravodlivosti Daniela Lipšica upozornil vtedajší opozičný poslanec Igor Štefanov. Vo svojom dnešnom vydaní o tom informuje denník Sme.

Vyšetrovanie mali zastaviť ešte pred rokom. "Bolo vydané rozhodnutie o odmietnutí veci, pretože z trestného oznámenia a získaných listinných dôkazov nevyplývalo podozrenie zo žiadneho trestného činu," povedala pre Sme hovorkyňa prokuratúry Vladimíra Gedrová. Podľa Lipšica, ktorý už v minulosti obvinenia odmietal, išlo v tomto prípade o klasickú spravodajskú hru proti ministerstvu.

Ako v reakcii na článok uviedla GP SR, odbor osobitného určenia preveroval anonymné trestné oznámenie týkajúce sa odpočúvania neurčeného okruhu osôb. "Podkladom na začatie trestného konania teda nebolo konanie bývalého poslanca Igora Štefanova, či jeho mediálne vyjadrenia v tejto súvislosti. Rovnako anonymné trestné oznámenie nesúviselo ani so zbavovaním imunity Igora Štefanova na účely iného trestného stíhania," poukázala Gedrová. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies