Trestné stíhanie pre otravu ľudí oxidom uhoľnatým na štadióne v Čani zastavili

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 15:32 • 2 min
Trestné stíhanie pre otravu ľudí oxidom uhoľnatým na štadióne v Čani zastavili

ČAŇA - Vyšetrovanie udalosti na zimnom štadióne v obci Čaňa (okres Košice-okolie), na ktorom v zime utrpelo ujmu na zdraví vyše 30 osôb, bolo ukončené a trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia zastavené.

slovakia

left justify in out

V januári počas hokejového turnaja utrpelo najmenej 36 osôb ujmu na zdraví v dôsledku nevoľnosti, bolesti hlavy a zvracania. V nemocnici skončilo 30 osôb, z toho jedenásti boli hospitalizovaní. "Vyšetrovanie totiž preukázalo, že k ujme na zdraví došlo v dôsledku nadmernej koncentrácie oxidu uhoľnatého (CO), čo bolo spôsobené častou úpravou ľadovej plochy mobilným zariadením, tzv. rolbou na plynový pohon. Tá bola počas desiatich hodín prebiehajúceho hokejového turnaja viacerých družstiev použitá celkom deväťkrát, čo vzhľadom na objemovú kapacitu vzduchu zimného štadióna sa ukázalo ako zdraviu škodlivé a nebezpečné," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Nebolo preukázané zavinenie konkrétnej osoby, alebo skutočnosti, že škodlivý následok bol spôsobený práve konaním, alebo aj nekonaním páchateľa. "U žiadnej zo zodpovedných osôb nebolo zistené porušenie akýchkoľvek právnych predpisov či zmluvných povinností. Vyšetrovanie preukázalo, že následok bol spôsobený vplyvom takých okolností, ktoré žiadna zo zodpovedných osôb nepredpokladala, nevedela a v danom čase ani vedieť nemohla," vysvetlil hovorca.

 

Dodal, že kompetentné osoby už poznajú príčiny, ktoré spôsobili následky na zdraví, a preto boli nútené prijať také opatrenia, aby k takýmto udalostiam už v budúcnosti nedošlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies