Trestné stíhanie Jozefa Brhela je podľa Maroša Žilinku dôvodné!

NETKY.SK • 13 August 2021, 15:20 • 2 min
Trestné stíhanie Jozefa Brhela je podľa Maroša Žilinku dôvodné!

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka nevyhovel návrhu na zrušenie Brhelovho obvinenia v kauze Mýtnik. Po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí.

slovakia

left justify in out

Trestné stíhanie Jozefa Brhela, ktorý figuruje v kauze Mýtnik, je podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku dôvodné. 

 

img

 

„Dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného Jozefa Brhela pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku,“ uvádza prokuratúra.

 

Súvisiaci článok: Jozef B. ostáva vo väzbe, jeho prepustenie zamietol Najvyšší súd SR

Národná kriminálna agentúra zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tej dobe nachádzali v zahraničí. Jozefa Brhela po návrate na Slovensko vzali do väzby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies