Trestné oznámenie na Matoviča a Sulíka sa rozšírilo o ďalšie skutky

NETKY.SK • 2 Február 2021, 13:03 • 2 min
Trestné oznámenie na Matoviča a Sulíka sa rozšírilo o ďalšie skutky

Členovia strany HLAS- SD rozšírili trestné oznámenie, ktoré bolo podané na premiéra Matoviča a ministra Sulíka.

slovakia

left justify in out

Strana HLAS- SD sa rozhodli rozšíriť trestné oznámenie podané na Igora Matoviča a Richarda Sulíka, rozšíriť o ďalšie skutky. „Po tlačovke Igora Matoviča, na ktorej obvinil Richarda Sulíka zo zodpovednosti za 4300 obetí Covidu a miliardovú škodu, si možno niektorí optimisti mysleli, že premiér uletel ako obvykle a klamal ako obvykle. Jeho ďalšie výstupy však potvrdzujú, že svoje slová myslel úplne vážne," komentovali členovia strany HLAS- SD situáciu na sociálnej sieti.

 

img


Nedávno bola premiérovi položená otázka, aký je  jeho vzťah so Sulíkom, premiér odpovedal takto: „Po tých 4300 mŕtvych ľuďoch a miliarde ekonomických škôd, ktoré má na svedomí, už čisto pracovný." Na čo reagovali  členovia HLASU-SD slovami: „Premiér teda zopakoval, že chybou jeho ministra prišli zbytočne o život tisíce ľudí." Dodali, že ak sa raz niekto prizná k vine za smrť tisícov ľudí, mal by za to niesť plnú zodpovednosť. Zodpovedať z týchto skutkov by sa mal pred súdom. Podľa strany si Igor Matovič vybral sám v akej situácii sa teraz nachádza tým, čo povedal.

 

"Môžete mi pripisovať týchto štyritisíc obetí, ja si ich beriem na svoje ramená," verejne vyhlásil Matovič. A aby nebolo pochybností, dodal: "Teraz čo sa mám tváriť, že tým štyritisíc obetiam sme nemohli zabrániť? Mohli sme im zabrániť, samozrejme."  Strana teda rozšírila trestné oznámenie, ktoré podali na premiéra a jeho ministra, o ďalšie skutky. 

 

img

 

V prípade predsedu vlády existuje podľa strany podozrenie, že mohli byť spáchané trestné činy ako usmrtenie podľa Trestného zákona, šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, všeobecné ohrozenie, zneužívanie právomoci verejného činiteľa, marenie úlohy verejným činiteľom či ohováranie. 

 

img

 

Ministrom hospodárstva mohli byť údajne spáchané trestné činy ako usmrtenie podľa Trestného zákona, šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, všeobecné ohrozenie, zneužívanie právomoci verejného činiteľa či marenie úlohy verejným činiteľom.

 

img



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona