Trestné oznámenie Kisku na Fica je v štádiu vyšetrovania

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 14:31 • 2 min
Trestné oznámenie Kisku na Fica je v štádiu vyšetrovania

POPRAD - Trestné oznámenie budúceho prezidenta Andreja Kisku na premiéra Roberta Fica je v štádiu vyšetrovania. Novinárom to dnes Kiska potvrdil počas slávnostného prijatia na Mestskom úrade v Poprade.

slovakia

left justify in out

„Toto trestné oznámenie bolo podané, som presvedčený o tom, že každý v našej spoločnosti, a o to dôležitejšie je to pri ústavných činiteľoch, by si mal vážiť slová, ktoré používa na adresu druhých, a toto trestné oznámenie je momentálne v procese vyšetrovania,“ uviedol. 
     

Trestné oznámenie podal Kiska na Fica v súvislosti s jeho vyhláseniami v televíznej debate kandidátov na post hlavy štátu počas volebnej kampane. Tam premiér vyhlásil, že Kiska zarobil peniaze úžerou.
     

Budúci prezident zvolený v marcových voľbách sa zatiaľ nechcel vyjadrovať k schvaľovaniu zákona, ktorý by mal obmedziť kompetencie prezidenta pri vymenovávaní členov súdnej rady. „Čakáme na druhé čítanie, zatiaľ nevieme, čo tam bude. Osobne by som veci, ktoré sa týkajú ústavných sudcov, ale aj predsedu najvyššieho súdu, nerád komentoval. Očakávam stretnutie s pánom prezidentom a chcem s ním hovoriť aj o týchto otázkach,“ uzavrel Kiska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies