Trestaný Američan mal v dome viac ako 500 zbraní!

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 09:15 • 2 min
Trestaný Američan mal v dome viac ako 500 zbraní!

LOS ANGELES - Losangeleská polícia objavila v dome 60-ročného muža, ktorý už mal problém so zákonom, viac ako 500 zbraní.

slovakia

left justify in out

Manuel Fernandez skončil v rukách polície po dvojdňovej prehliadke domu a obvinili ho z držby útočnej zbrane a zásobníkov. Deň po zatknutí sa dostal na slobodu po tom, ako zaplatil kauciu 35-tisíc dolárov (v prepočte približne 30-tisíc eur). Ako píše BBC, Američania, ktorých v minulosti usvedčili zo závažného zločinu, strácajú právo na legálnu držbu zbrane.

Úrady prezradili, že dostali tip na muža v regióne Agua Dulce, približne 75 kilometrov severne od Los Angeles, ktorý vlastní veľké množstvo zbraní napriek tomu, že má záznam v trestnom registri.

Kancelária šerifa okresu Los Angeles uviedla, že polícia najprv našla 432 zbraní a na druhý deň ďalších 91. Zhabali tiež počítače a inú elektroniku, ktorú používal na nelegálne získavanie zbraní. BBC s odvolaním sa na noviny LA Times píše, že zdroj blízky vyšetrovaniu označil muža za zberateľa a nie za niekoho, kto plánoval vykonať ozbrojený útok.

Vyšetrovanie takisto naviedlo detektívov do domu nemenovanej ženy, kde objavili 30 zbraní. Majiteľka v čase razie nebola doma a polícia ju zatiaľ nenašla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies