Trestanci v Grécku začali hladovku za lepšie podmienky vo väzenských zariadeniach

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 08:28 • 2 min
Trestanci v Grécku začali hladovku za lepšie podmienky vo väzenských zariadeniach

ATÉNY - Trestanci v gréckych väzniciach začali hladovku na protest proti vládnym plánom vystavať nové väzenské zariadenie s najvyšším stupňom stráženia. Iniciatíva je zároveň zameraná na požiadavku lepších podmienok pri výkone trestu, informovala v utorok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skupina bojujúca za práva väzňov tvrdí, že ku hladovke, ktorá sa začala už v pondelok, sa pripojilo viac než 3800 osôb v 13 väzenských zariadeniach po celej krajine.
      

Podľa ministerstva spravodlivosti je tento počet nižší, avšak na poskytnutie presných údajov je ešte priskoro. Grécke väznice sú neslávne známe svojou preplnenosťou a nedostatočným počtom dozorcov.
      

V hlavnom meste Atény polícia zatkla približne 50 ľudí po tom, ako sa v utorok večer pokúsili dostať do sídla premiéra Antonisa Samarasa, protestujúc proti plánovanej novej väznici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona