Trest smrti smie už v Utahu vykonať aj popravná čata

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 09:51 • 2 min
Trest smrti smie už v Utahu vykonať aj popravná čata

Salt lake City 24. marca (TASR) - Guvernér amerického štátu Utah podpísal v noci nadnes zákon, podľa ktorého sa pri nedostatku vhodných náplní do smrtiacich injekcií bude môcť ako alternatívny spôsob vykonania trestu smrti využívať zastrelenie popravnou čatou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa guvernéra Garyho Herberta je zastrelenie "trochu hrôzostrašným" spôsobom vykonania trestu smrti, avšak podpísaním tohto zákona získal Utah ako jediný z 50 štátov únie alternatívu k popravám smrtiacou injekciou.

Schválenie novej legislatívnej úpravy v Utahu je podľa agentúry AP dôkazom rozladenosti niektorých amerických štátov z neodborne vykonaných popráv a z nedostatku chemických látok, ktoré sa používajú ako náplň do smrtiacich injekcií.

 

Predkladateľom zákona o alternatívnom spôsobe popravy bol republikánsky poslanec utahského parlamentu za mesto Clearfield Paul Ray, ktorý zastrelenie popravnou čatou vyhlasuje za humánny spôsob vykonania trestu smrti. Odporcovia tejto metódy ju však pokladajú za barbarskú a tvrdia, že jej využívanie poškodí dobré meno celého štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies