Trest smrti pre austrálskeho zápasníka v Thajsku

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 10:24 • 2 min
Trest smrti pre austrálskeho zápasníka v Thajsku

Sydney - Zápasníka kick-boxu a thajského boxu Antonia Bagnata (28 r.) odsúdili vo februári na trest smrti, pretože uniesol a neskôr zabil svoju obeť. Bagnato svojím pôvodným menom Tony Bang začal zápasiť v Austrálii. Počas svojej amatérskej kariéry sa mu darilo veľmi dobre tak sa rozhodol, že sa odsťahuje do Thajska a svoj život zasvätí bojovým umeniam.

slovakia

left justify in out

No podľa polície už aj tento odchod do zahraničia bol iba únik pred zákonom lebo bol obvinený z vraždy 25 ročného Bradleyho Dilana. Polícia ho v roku 2015 zatkla v Thajsku, ale už za ďalšie obvinenie. Tentoraz bol obvinený za vraždu člena Hells Angels Waynea Schneidera, ktorého mŕtve telo našli v jednom thajskom turistickom centre so zlomenými väzmi s Bagnatovimi vzorkami DNA.

 

Bagnatovi sa vtedy podarilo utiecť pred zákonom, spolu so svojou ženou utiekli do Kambodže ale polícia ich po prekročení hraníc zadržala. Bagnato a Schneider sa poznali ešte z jednej posilňovne z Austrálie. Isté zdroje tvrdia, že obaja boli drogový díleri je teda možné, že sa na nejakom obchode pohádali , potom Bagnato pozbieral svoju partiu s ktorou potom uniesli a zabili Schneidera.

 

Ani Bagnatovi spoločníci nezostali bez viny. Tayler Gerard 22 ročný Američan dostal 3 ročný trest väzenia, po dohode s políciou( pomoc pri vyšetrovaní) mu trest znížili na 2 roky. Austrálskeho Luka Hunta odsúdili tiež na 3 roky no po tom ako uznal svoju vinu a bol iba šoférom mu zmiernili trest na 2 roky. Bagnata odsúdili 7. februára, po rozhodnutí súdu povedal, že nie je vinný.

 

Proti rozhodnutiu sa so svojím právnikom môžu odvolať, takto sa celý proces môže natiahnuť aj na 10 rokov. V Thajsku sa vykonáva trest smrti podaním smrtiacej injekcie ale od roku 2009 nie je registrovaný ani jeden takýto prípad. Bagnatovi nezostáva teda nič iné iba čakať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies