Trest pre výpravcu po nešťastí z Bad Aiblingu v Nemecku je právoplatný

NETKY.SK • 12 December 2016, 18:17 • 2 min
Trest pre výpravcu po nešťastí z Bad Aiblingu v Nemecku je právoplatný

TRAUNSTEIN - Trest 3,5 roka väzenia pre výpravcu, ktorého usvedčili zo zavinenia frontálnej zrážky dvoch regionálnych vlakov z februára tohto roku pri meste Bad Aibling v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Výpravcovi právni zástupcovia, ktorí pôvodne požadovali podmienečný trest alebo maximálne 2,5 roka väzenia pre svojho mandanta, rezignovali na odvolanie voči verdiktu spred týždňa a rozsudok súdu akceptujú, informovala s odvolaním sa na nich dnes tlačová agentúra DPA.

 

Inkriminované nešťastie si vyžiadalo životy 12 ľudí, ďalších vyše 80 osôb utrpelo zranenia.

 

Obžalovaný Michael P. (40) sa na Krajinskom súde v Traunsteine priznal k osudným pochybeniam, ktoré zapríčinili kolíziu z 9. februára. Obvinili ho z viacnásobného zabitia a ublíženia na zdraví, ako aj z "nebezpečného zásahu do železničnej dopravy".

 

Obžalovaný výpravca, ako zistili vyšetrovatelia, bezprostredne pred zrážkou oboch vlakových súprav hral hru Dungeon Hunter5 na svojom mobilnom telefóne, čo zrejme rozptýlilo jeho pozornosť. Následne pustil obe vlakové súpravy súčasne na jednokoľajovú trať a nedokázal ani včas vyslať varovné signály, ktoré by mohli na poslednú chvíľu nešťastiu zabrániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies