Trest pre radkyňu Obvodného úradu pre cestnú dopravu za branie úplatkov

NETKY.SK • 24 Október 2013, 10:58 • 2 min
Trest pre radkyňu Obvodného úradu pre cestnú dopravu za branie úplatkov

BANSKÁ BYSTRICA - Na tri roky odňatia slobody podmienečne, peňažný trest 3 500 eur a trojročný zákaz pôsobenia v štátnej službe odsúdil dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici bývalú samostatnú radkyňu Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nových Zámkoch 51-ročnú Beátu Běhalovú.

slovakia

left justify in out

Radkyňa ako verejný činiteľ brala úplatky za bezproblémové vybavenie žiadostí pri dovoze vozidiel. Rozsudok je právoplatný, pretože súd ho vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrela prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinená Beáta Běhalová.

Korupcie sa radkyňa dopustila od začiatku apríla do konca októbra 2011. Vo viac ako dvadsiatich prípadoch zobrala úplatky po desať eur za to, že promptne, prednostne a podľa konkrétnych požiadaviek vydá rozhodnutie o schválení dovezeného vozidla. Úplatky poskytovala istá Anna, ktorá bola vlastníkom áut, ale nemohla figurovať ako žiadateľka, pretože mala trvalý pobyt v Nitre. Doklady radkyňa preto vystavovala na Zoltána z okresu Nové Zámky, ktorý bol iba formálnym vlastníkom a žiadateľom. Anna z Nitry takto úradne osvedčené vozidlá potom predávala novým majiteľom. Běhalová sa k trestnej činnosti priznala a oľutovala ju. Spáchala tým zločin brania úplatku ako verejný činiteľ. 

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Ak by Běhalová peňažný trest úmyselne zmarila, pôjde na šesť mesiacov do väzenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies