Trentin v závere prekvapil krajanov a vyhral 18. etapu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 17:14 • 2 min
Trentin v závere prekvapil krajanov a vyhral 18. etapu

PINEROLO - Taliansky cyklista Matteo Trentin z tímu Etixx - Quick-Step sa stal víťazom 18. etapy Giro d´Italia, ktorá viedla z Muggia do Pinerola a merala 240 km.

slovakia

left justify in out

Trentin v závere náročnej etapy šokoval svojich krajanov Gianlucu Brambillu a Morena Mosera, ktorých predstihol v cieľovej rovinke približne 300 m pred páskou a suverénne ich prešpurtoval.

 

Dvadsaťšesťročný Trentin dosiahol prvý etapový triumf na Gire v kariére, celkovo ôsmy v profikariére. Druhý skončil Moser (Cannondale Pro Cycling) a tretí Brambilla (Etixx - Quick-Step). S odstupom 20 sekúnd prišli do cieľa ďalší Talian Sacha Modolo a Nemec Nikias Arndt, ktorí boli rovnako v úniku. V ružovom drese jazdiaci líder priebežného celkového poradia Holanďana Steven Kruiswijk figuruje v skupine, ktorá mala 2 km pred cieľom manko vyše 13 minút. O líderskú pozíciu v pretekoch určite nepríde.


Na trase štvrtkovej etapy sa nachádzali dve stúpania, pričom zaujímavé bude najmä to posledné v cieľovom meste. Dva kilometre pred páskou jazdci prekonali San Maurizio - "pekelných" 500 m do kopca po kockách s priemerným sklonom 13,2 % a maximom 20%. Brambilla sa v tomto stúpaní snažil "odpárať" Mosera, ale nepodarilo sa mu to. Nasledovalo klesanie a potom rovinka do cieľa. V záverečných stovkách metrov obaja Taliani napokon museli kapitulovať, keď sa len dívali ako okolo nich prefrčal ich krajan Matteo Trentin.

Výsledky - Giro d'Italia 2016:


18. etapa (Muggio - Pinerolo, 240 km): 1. Matteo Trentin, Etixx - Quick-Step 5:25:34 h, 2. Moreno Moser, Cannondale Pro Cycling, 3. Gianluca Brambilla, Etixx - Quick-Step - rovnaký čas ako víťaz, 4. Sacha Modolo (všetci Tal.) Lampre - Merida +20 s, 5. Nikias Arndt (Nem.) Giant-Alpecin +30, 6. Ivan Rovnyj (Rus.) Tinkoff +34.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies