Trentin ovládol koncovku 13. etapy na Vuelte, má už tri víťazstvá

NETKY.SK • 1 September 2017, 18:00 • 2 min
Trentin ovládol koncovku 13. etapy na Vuelte, má už tri víťazstvá

TOMARES - Taliansky cyklista Matteo Trentin sa stal víťazom piatkovej 13. etapy na pretekoch Vuelta a Espaňa zaradených do kalendára World Tour.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný člen tímu Quick-Step Floors sa presadil v hromadnom šprinte pelotónu na 198,4 km dlhej trase z Coínu do Tomares. Na druhom mieste finišoval jeho krajan Gianni Moscon z formácie Sky, tretiu priečku obsadil Dán v službách Sunwebu Sören Kragh Andersen. Trentin dosiahol už tretie etapové prvenstvo na tohtoročnej Vuelte, predtým ovládol aj koncovky 4. a 10. etapy.

Červený dres lídra Vuelty si s prehľadom udržal Christopher Froome z tímu Sky. Brit vedie s náskokom 59 sekúnd pred Talianom Vincenzom Nibalim (Bahrain-Merida), priebežne tretí s mankom 2:13 min je Kolumbijčan Esteban Chaves z Movistaru.

"Záver dnešnej etapy mi veľmi nesedel, na papieri to vyzeralo omnoho jednoduchšie. Rozhodli sme sa však, že do toho pôjdeme naplno. Chlapci boli úžasní, každý splnil svoju prácu a odovzdal zo seba všetko. Keď takto tím pracuje, musíte dokončiť, čo ostatní začali. Prišiel som na Vueltu s veľkým sebavedomím, ale nikdy predtým som nič podobné nezažil," cituje Trentina web Cyclingnews. Taliansky víťaz etapy na každej z troch Grand Tour je lídrom bodovacej súťaže s 19-bodovým náskokom pred Froomom.

Do úniku piatkovej šprintérskej etapy sa dostala pätica jazdcov - Alessandro de Marchi (BMC), Alexis Gougeard (Ag2r), Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Arnaud Courteille (FDJ) a Davide Villella (Cannondale). Posledný menovaný, líder súťaže vrchárov, si išiel po tri body na jedinej horskej prémii dňa Alto de Ardales na 27. kilometri a potom sa vrátil späť do pelotónu.

 

O tempo v ňom sa starali najmä jazdci tímu Quick-Step Floors. Náskok úniku sa spočiatku pohyboval na úrovni troch minút, ale s blížiacim sa cieľom sa postupne zmenšoval. Niečo vyše 20 km pred koncom sa únik rozdelil a vpredu zostali De Marchi s De Gendtom, mali asi minútu k dobru.

 

O niečo neskôr bol na čele už len osamotený De Marchi, balík ho dostihol 7 km pred cieľom. Následne začala taktická bitka šprintérskych tímov. V šprinte hlavnej skupiny sa napokon presadil Trentin.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2017:

13. etapa (Coín - Tomares, 198,4 km): 1. Matteo Trentin (Tal.) Quick-Step Floors 4:25:13 h, 2. Gianni Moscon (Tal.) Sky, 3. Sören Kragh Andersen (Dán.) Sunweb, 4. Michael Schwarzmann (Nem.) Bora-Hansgrohe, 5. Tom van Asbroeck (Belg.) Cannondale-Drapac, 6. Vincenzo Nibali (Tal.) Bahrain-Merida, 7. Christopher Froome (V. Brit.) Sky - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 13. etape: 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 53:48:06 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Bahrain-Merida +59 s, 3. Esteban Chaves (Kol.) Orica-Scott +2:13 min, 4. Wilco Kelderman (Hol.) Sunweb 2:17, 5. David de la Cruz (Šp.) Quick-Step Floors +2:23, 6. Ilnur Zakarin (Rus.) Kaťuša-Alpecin +2:25

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona