Tréning zjazdárok prerušili, komisári upravovali trať

NETKY.SK • 6 Február 2014, 14:20 • 2 min
Tréning zjazdárok prerušili, komisári upravovali trať

ČERVENÁ POĽANA - Úvodný tréning na ženský zjazd na ZOH v Soči museli po odjazdení troch pretekárok na viac ako hodinu prerušiť. Traťoví komisári z Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) sa rozhodli, že nechajú upraviť záverečný skok, ktorý sa zdal nebezpečný.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak potom, ako prvé tri pretekárky pri poslednom skoku pred cieľom vyleteli do vzduchu až príliš vysoko. Talianka Daniela Merighettiová si dokonca pri dopade poranila obe kolená a musela ísť na lekárske vyšetrenie. Merighettiová potom z incidentu vinila organizátorov. "Nechápem, prečo neangažovali skúsenejšie predjazdkyne. Potom by sa predišlo takýmto problémom," cituje nahnevanú Talianku agentúra DPA. Amatérske predjazdkyne, ktoré ráno skúšali trať, logicky nenabrali takú rýchlosť ako profesionálky a preto pri záverečnom skoku nedosiahli až takú výšku.

Po úprave zjazdovky bola v tréningu najrýchlejšia Rakúšanka Anna Fenningerová, ktorá zvládla trať v čase 1:41,73 min. Druhá bola so stratou 21 stotín sekundy Švajčiarka Fränzi Aufdenblattenová. Tretí najlepší čas dosiahla Američanka Julia Mancusová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona