Trénerovi Vůjtkovi sa nepozdával piatkový výkon Slovákov

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 07:29 • 2 min
Trénerovi Vůjtkovi sa nepozdával piatkový výkon Slovákov

JIHLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia v piatkovom prípravnom zápase v Jihlave proti domácemu Česku príliš nepresvedčila. Zverenci Vladimíra Vůjtka podľahli súperovi 1:3, keď dva góly inkasovali v úvodnej tretine, prvý už v 46. sekunde.

slovakia

left justify in out

"Česi dnes veľmi dobre bránili stredné pásmo. Kombinačne sme sa nemohli dostať do útočnej tretiny. Hrali sme pomaly, v myslení aj rozohrávke. Nezohrali sme dobrú partiu, boli sme nervózni. Pozitívom je, že hráči, na ktorých sa spoliehame, si udržali stabilnú formu," povedal po stretnutí skúsený kormidelník výberu SR, ktorý formuje tím pre májové majstrovstvá sveta v Česku.


V oboch súbojoch v Jihlave, teda aj pri štvrtkovej prehre 2:3 po samostatných nájazdoch, patril k najlepším Slovákom na ľade brankár Július Hudáček. Ten viackrát podržal svojich spoluhráčov a nebyť jeho, skóre mohlo byť v prospech súpera vyššie. "Dnes sme začali veľmi zle. Česi boli lepší, rýchlejší a do ničoho nás nepustili. Polovicu zápasu sme boli pod tlakom, potom sme sa v presilovkách chytili. V tretej časti sme hrali lepšie, no dostali zbytočný tretí gól," zhodnotil piatkové stretnutie slovenský gólman.

 

Po súboji vyzdvihol jeho výkony aj kouč Vůjtek: "Brankár Hudáček chytal dobre, v týchto dueloch bol našou oporou." Dvadsaťšesťročný Spišiak by nemal chýbať v slovenskom mužstve na šampionáte. "Brankárov, ktorí pôjdu na MS, sme si už vybrali. Pozitívne to môže narušiť len Jaro Halák, ak sa jeho tímu nepodarí postúpiť z 1. kola play-off. Inak sme rozhodnutí pre Jána Laca s Hudáčkom," prezradil šéf slovenskej reprezentačnej striedačky.


V tíme SR nastanú po dvojzápase v Česku zmeny, s reprezentáciou sa už nebudú pripravovať brankára Branislav Konrád a obrancovia Lukáš Kozák s Karolom Slobodom. V tíme ich nahradia gólman Marek Čiliak z Komety Brno a dvaja beci Sparty Praha Marek Ďaloga a Juraj Mikuš. Slováci sa najbližšie stretnú v pondelok v Poprade, ďalší kemp vyvrcholí duelmi proti Bielorusku v Košiciach a Poprade. Podľa trénera Vůjtka by už o týždeň mohli na Slovensko pricestovať aj prví hráči zo zámorskej profiligy: "Máme prísľub, že hráči z NHL prídu, keď si vybavia záležitosti v zámorí. Prví by mohli na Slovensko pricestovať koncom nasledujúceho týždňa."


V jubilejnom 60. vzájomnom súboji oboch národných tímov sa zrodila okrúhla 40. prehra Slovákov (celkové skóre 129:214). Český tím ťahá so slovenským šnúru štyroch úspechov. Družstvo SR naposledy nad týmto súperom triumfovalo v apríli 2013 v dvoch prípravných zápasoch v Prahe a Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies